21-07-2008

Oostmalle, een tornooi om nooit te vergeten of snel te vergeten....

Zondagmorgen om 8u30 kwamen we aan op het ponytornooi. Het regende zo hard dat we de vrachtwagen
niet uit konden. Als het een beetje over was gingen we toch maar een kijkje nemen. De organisatie was prachtig
maar het rot weer dreigde alles in het water te laten vallen. Sommigen begonnen te mopperen dat ze toch maar niet gingen starten,bang dat ze nat gingen worden of dat hun pony ging uitschuiven.
Onze jongens zijn natuurlijk niet bang van water en wij gingen vol goede moed opzadelen. Jorgen en Jeroen (De Winter, LRV Kontich) moesten eerst gaan springen. Jorgen had met Boy een stopje in Cbeg. Jeroen moest starten in Dlicht met Rose. Hij reed een mooie rit
welke goed bleek te zijn voor een uiteindelijke eerste plaats (zowel voor de stijl als in de barrage). Voor ons scheen de zon al wat meer .Onze jongens gingen dan 8tal rijden. Jorgen en ons nichtje Mieke zitten in hetzelfde 8tal onder leiding van den Dirk.Dirk weet zijn mannetjes wel steeds aan te moedigen en ze reden zoals ze het nog nooit eerder deden. Ze werden beloond met een eerste plaats.We zagen alleen maar lachende gezichtjes.
Onze Jorgen rijdt met Obelix in B-licht. Hij was foutloos dus hij mocht een beetje later barrage rijden. Hij reed een zeer mooie barrage in een mooie tijd. Goed voor een 5e plaats.
Jeroen en Mieke gingen ook dressuur rijden. Het was eerst een mooie wandeling tot aan de dressuurringen en Jeroen reed met Bolero een propere rit. En ook hier hebben we dankbaar een eerste plaats voor gekregen. Wanneer Mieke met Bartje ging rijden begon het weer hard te regenen. Maar wie Mieke kent weet dat ze altijd lacht dus dit kon haar niet klein krijgen. Zij en Bartje deden hun uiterste best en ontvingen zilver.
In de namiddag zien we de hoogste springproeven.C-midden en D-midden. Onze Jeroen doet mee in C-midden met Cicero en Donna. Met Cicero kwam hij spijtig genoeg ten val(geen natte broek) maar met Donna haalde hij de barrage en uiteindelijk de overwinning.
Dan het hoogtepunt van de dag voor de kleinere bengels;het stoelrijden. Jorgen en de Jarne is een duo en dan hebben we Mieke met Sanne ook nog.Het ging er best hevig aan toe maar uiteindelijk werd het team van Mieke derde en Jorgen en Jarne wonnen het stoelrijden.

Voor ons werd het een tornooi OM NOOIT TE VERGETEN en we komen graag binnen 4jaar terug.

Wendy Ceulemans(mama van Jeroen en Jorgen De Winter)
Momenteel een eenzame mama, want zonder kindjes... LRV Kontich is zondagavond nog op pony-kamp vertrokken naar Oud-Heverlee.