25-07-2008

De Belgen 6e in Hickstead; een dubbel gevoel..

De eerste omloop in de Nations Cup van Hickstead verliep niet zoals gehoopt.
Patrik moest de Spits afbijten zoals dat heet, en zijn teamgenoten vonden dat hij de meest gepaste was omdat te doen (zou zijn familienaam er iets mee te maken hebben?).
In ieder geval sprong Withney super goed. Een fout op hindernis 3 in de eerste omloop, 't is snel gebeurd.
Pieter De Vos kwam met Tekila als 2e aan de start. Tekila had haar dag niet, en ze kregen 20 punten. Jammer.
Dat had het schrapresultaat moeten worden, maar het spijtige is dat het resultaat van Peter Postelmans aardig in de buurt kwam.
Hij kreeg ook een fout op hindernis 3, maar kreeg een weigering op het water, een hele hoop tijdfouten, in totaal 18 punten.
Niels Bruynseels kon als laatste man de schade beperken. Hij reed een heel mooie rit met Item de Quintin, en kreeg een fout in de laatste dubbelsprong.
Het verdict na de eerste omloop was hard; 26 punten, en een 7e plaats. Enkel de Verenigde Staten stonden achter ons.
We lieten de moed echter niet zakken, en samen gingen we er toch voor.
Koen Vereecke hielp alle ruiters mee inspringen. In de 2e omloop liep Withney opnieuw heel sterk. Nu kwam er een heel lichte fout in de laatste dubbelsprong.
Pieter had Tekila ook terug beter aan het lopen in de 2e omloop. Ze kregen 12 punten, maar de rit op zich was best goed.
Peter Postelmans had na de eerste omloop al te horen gekregen dat de jongens Marnick en Andres Vereecken al grapjes aan het maken waren. Top Gun was Stop Gun.
Dat moest Peter bijzonder geprikkeld hebben, en hij was gemotiveerd naar het water toe. Hij kreeg wel een fout in het water, en nog een tijdfout, 5 punten. Dat was al een heel ander verhaal!
België kwam terug mee in de running. Niels Bruynseels en Item bleven mooi foutloos in de 2e omloop.
In het totaal kreeg België 35 punten.
Duitsland won met 24 punten, Engeland en Zweden ex eaquo 2e met 28 punten.
Wie er kan tellen weet dat de stop en de miserie op het water in de eerste omloop van Top Gun in totaal 14 punten heeft gekost. Heeft iemand het rekensommetje al gemaakt? 35 - 14 vergelijken met 24.
En zo zit onze sport in elkaar.
Ik wil onze Belgische ruiters van harte bedanken voor de fijne wedstrijd van vandaag.
Het resultaat was er misschien niet, maar we weten dat er meer in zat. Er stond een dikke proef, en het hele team heeft er 100% zijn best voor blijven doen. Volgende keer beter. We hebben die 5e plaats in de tussenstand van de Super League toch kunnen behouden. Dat is ook al iets!
http://www.swisstiming.com/sports/racearchives/hickstead