28-07-2008

Hickstead, een terugblik op de Grote Prijs, en het succes van de Belgen.

We zijn deze nacht veilig toegekomen van Hickstead. Het is een hele ervaring geweest.
Een groot jumpingterrein, een ongelooflijke organisatie, en dan ook jumpingsport op het hoogste niveau.
In de progressief met joker 's morgens was er weeral een ereplaats weggelegd voor Patrik en Sherlock.
De Engelse ruiters bezetten plaatsen 1-2-3, dan was het België op 4 (Pieter Devos), 5 (Patrik en Sherlock) en 6 (Peter Postelmans). Toevallig stonden 2 Zweedse ruiters op 7 en 8. Hoe konden ze het zo verdelen?
In de Grote Prijs stond er een reële proef. Ze bleek achteraf ook vrij selectief, want slechts 7 combinaties in de barrage.
Niels Bruynseels moest als eerste in de basisomloop, en zette een heel mooie nulronde.
Patrik kreeg een communicatiefout met Withney van hindernis 1 naar 2. Achteraf zei Patrik dat hij iets te gerust was. De afstand kwam iets te groot, maar normaal springt ze dat. Nu pakte ze nog een pasje bij, en dan kon de fout niet vermeden worden. Pas helemaal op het einde van het parcours (in de dubbele bidet-combinatie) kwam er een tweede fout. Withney liep de proef met klasse. Eigenlijk waren we echt wel fier op de prestatie, alleen het resultaat was dan minder (8 punten).
Er waren nog Belgen in de proef, en niet zonder succes! Koen Vereecke kreeg met Utopia 1 springfout, maar werd hier knap 11e mee. Peter Postelmans had met Top Gun problemen op het water. Na 1 weigering op het water hield hij het voor bekeken.
Dan hadden we nog 1 ijzer in het vuur; Pieter De Vos met Tekila.
De combinatie stond er gisteren weer helemaal! Een prachtige nulrit in de basisomloop, en een plekje in de barrage.
In de barrage moest Niels als eerste binnen, en hij ging voluit. Hij moest risico's nemen, en hierdoor kwamen er 2 springfouten. Goed voor een 6e plaats.
Holger Wunschner reed met Klauser een heel mooie en snelle nulrit. Pieter De Vos kwam met Tekila aardig in de buurt, maar hij moest tevreden zijn met de 2e plaats.
En dat was hij ook, samen met het hele Belgische kamp. Proficiat!