30-07-2008

Het kampioenschap van de jonge paarden in Gesves, van 11 tot 17 augustus.

Gisteren waren er in Gesves de kwalificaties voor het Belgisch Kampioenschap voor de 4- en 6-jarige paarden die nog niet gekwalificeerd waren via cyclus of nationaal kampioenschap van Pulderbos.
Onze 6-jarige paarden waren rechtstreeks gekwalificeerd via de cyclus. Vooral Opium heeft een abnormale reeks afgelegd in de cyclus. Hij kwam normaal op dreef, maar na de 2e deelname liet hij een reeks van 6 keer dubbel foutloos noteren van de 6 deelnames. Daarbij de overwinning in Moerzeke, èn een derde plaats bij de cycluswedstrijd in Massenhoven (27/7). Mede-eigenaars Clément geloven ook echt in de capaciteiten van Opium, en zullen zeker komen supporteren in Gesves.
Bij de 4-jarige paarden hebben we gisteren 3 paarden weten te kwalificeren voor het kampioenschap. Olivier Van Roosbroeck deed het foutloos met Lady Mc Beth (v. Limbus x Carthago), Zapatero DH (v. Quinar x Cantus), Emblème d'Aulne (v. Richebourg, eigenaar: Marc Coenaerts). Goed zo! Enu DH (Nabab de Reve x Usha vt Roosakker) en Seagull DH (v. Stakkato, 6 jaar) kregen gisteren een fout, en zullen er niet bij zijn.
Vandaag komen er nog enkele 5-jarigen aan de start. We duimen alvast voor Joe Clee met Dollar vt Eigenlo (Heartbreaker x Nabab), Itay Bliss met Dolores vd Dwerse Hagen (Conterno Grande x Cento) en Cashmira DH Z (Cento Lano x Heartbreaker), Wim Vinckx met Caprice vt Leliehof (Cento Lano x Landadel) en Diante vt Godselbos (Clinton x Palestro vd Begijnakker).
Het Belgisch kampioenschap van de jonge paarden kent de finales op zaterdag 16 augustus voor de 4-jarigen en op zondag 17 augustus voor de 5- en 6-jarigen.
Wie momenteel zijn agenda aan het invullen is, noteer dan alvast het Belgisch kampioenschap van de seniors in Kapellen, van 28 tot 31 augustus!