03-08-2008

Cento Lano wint Grote Prijs Juniors op CSI*** Beervelde met Lennert v Vlaenderen.

Cento Lano, het is een "automatique" zoals ze dat noemen. Tijdens Jumping Mechelen was er nog een geslaagd optreden met Jenny Jones, nu is het gastruiter Lennart V Vlaenderen die er mooie resultaten mee boekt.
Cento Lano had er dit weekend abnormaal veel zin in. Het klikt ook bijzonder goed met Lennart van Vlaenderen, en dat zullen ze in Beervelde dit weekend geweten hebben!
Op donderdag hadden ze al een overwinning behaald in de 1.40m rubriek, op vrijdag waren ze weeral knap 2e in de hoogste juniorproef.
De kers op de taart kwam er gisteren in de Grote Prijs voor de juniors. Slechts 2 combinaties in de barrage, en enkel Cento Lano wist foutloos te blijven in die barrage.
Knap van Cento Lano, proficiat Lennart!
Een enthousiaste eigenaar, Jos Ceulemans. Soms zelfs iets te uitbundig, iets te emotioneel, maar rustig blijven staat niet echt in zijn woordenboek...
Onze andere paarden hebben het ook niet slecht gedaan.
Dan mogen we zeker de derde plaats van Rapsody (moeder van Va-Vite) in de 1.40m proef op zaterdag niet vergeten. We hadden verder een achtste plaats met Ultra Boy op vrijdag. Ultra Boy komt uit een lange rustperiode, en we hadden gedacht dat hij al terug op dreef was.
We hadden hem gestart in de kleine Grote Prijs op zaterdag, maar hij oversprong zichzelf. De driesprong in de kleine GP werd voor veel paarden een struikelblok, en ook Ultra Boy had te weinig ritme om zo'n proef nu al met succes te springen.
Zondagochtend heeft hij de laatste 1.35m proef gestart, en daar ging het al terug in alle vertrouwen.
Winst in de kleine Grote prijs was er voor Jan Vlemmix. In de Grote Prijs was Pedro Venice voor Brazilië de enige foutloze in de barrage. Onze Belgen Jan Van Dijck (Thunder), Koen Vereecke (Utopia) en Jan Vleughels kwamen aardig in de buurt, maar kregen een fout in de barrage.
Adagio kreeg op vrijdag en zaterdag telkens 1 tijdfoutje, op zondag in de GP kreeg hij 3 fouten. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!
http://www.flanders-horse-event.com