25-08-2008

Daniel Deusser wint GP Herselt, na spectaculaire barrage-rit.

Voor onze stal zijn er dit weekend goede prestaties geweest van onze hengst Cento Lano en de merrie Vakilly met junior-ruiter Lennart Van Vlaenderen.
Op vrijdag en zaterdag werd Vakilly respectievelijk 3e en 2e in de proeven van de 6- en 7-jarige paarden.
De te kloppen man was steeds Guy Janssen van het Jugetra-team. Cento Lano was op zaterdag 3e in de 1.40m proef. Patrik was met Adagio 6e in de 1.40m proef op vrijdag.
In de Grote Prijs kreeg Cento Lano een lichte fout, en ook Adagio haalde de barrage niet met 8 strafpunten.
Niet minder dan 24 combinaties van de 72 starters haalde de barrage wel!
Dit moest vuurwerk geven, en daar zorgde onder andere Daniel Deusser voor.
Tevreden dat hij was om zijn vriendin Caroline Wauters terug te zien, nadat ze meer dan een maand op de Olympische Spelen in Hongkong had verbleven, heeft hij haar alvast een welkomstgeschenk bezorgd; de overwinning in de Grote Prijs van Herselt met Hooligan. Op de derde plaats stond de eerste Belg, amazone Marjan Poukens met Little Lady.
Wilm Vermeir liet met Umit zien dat hij klaar is voor het Belgisch Kampioenschap, en was knap 4e.
Een opmerkelijk prestatie verder van Catherine Van Roosbroeck met Le Coup C. Le Coup C kwam in de springtour van Lummen zwaar ten val met papa Maurice Van Roosbroeck. Nu behaalde Catherine gisteren met Le Coup C een mooie 5e plaats in de Grote Prijs.
We zijn benieuwd om volgende week naar het Belgisch Kampioenschap in Kapellen te gaan. Woensdagavond is er daar letterlijk vuurwerk, maar de ruiters zullen daar zeker ook op sportief vlak voor zorgen.
http://www.stal-cevo.be