08-09-2008

Het weekend van Vanderhasselt & Vanderhasselt.

Dit weekend was een topweekend voor de broers Vanderhasselt, tijdens de internationale jumping in Wisbecq. De kleine Grote Prijs werd op naam geschreven van Yves Vanderhasselt met Prince.
In de Grote Prijs was het Christophe Vanderhasselt (Wariska de Falize) die helemaal vooraan stond, en werd Yves Vanderhasselt 4e met Muscaris d'Ariel.
In het Canadese Calgary ook een Belgisch succes voor Jos Lansink met Cumano. Ze werden 2e in de Grote Prijs. Dat zal al een hele troost zijn voor het niet behalen van een Olympische medaille. Olympisch Kampioen Eric Lamaze en Hickstead moesten in Calgary tevreden zijn met een 5e plaats. En zo zit de sport dan in mekaar. Je moet het nemen wanneer het komt, en er blijven in geloven!

Wij hebben het dichterbij huis gehouden. De nationale jumping van Zandhoven is een mooie organisatie.
Er komt steeds veel publiek op af, en de enige bemerking op de concours is dat de bodem soms te los kwam te liggen.
De organisatie deed wel zijn best om regelmatig terug vast te rijden, en hierdoor kon de Grote Prijs op zijn best verlopen.
Winst in de 1.50m Grote Prijs was er voor Marcel Rombouts met Unica. Op een 2e plaats stond Johan Goen (Quelle Fleur), voor Jules Van Roosbroeck (Cabriolet Z).
Patrik kreeg met Adagio één fout in de basisomloop, en daardoor misten ze de barrage met 4. Adagio werd toch verdienstelijk 6e in de Grote Prijs, waar we bijzonder tevreden mee zijn.
Het was een relatief rustig weekend, en dit is alleen maar stilte voor de storm.
Het buitenseizoen krijgt voor ons de geweldige afsluiter; de 4-sterrenconcours van Chantilly (11-14 september) en de finale van de Super League in Barcelona (18-21 september). Ultra Boy, Sherlock K en Withney vertrekken nu donderdag en zullen pas terug in hun eigen box staan op 23 september.
http://www.wisbecq.eu/_html/main.php?page=programma&taal=nl