22-09-2008

Speedproeven op 5-sterren-niveau; soms op leven en dood.

Even stil staan bij het voorbije weekend. Eén mislukte proef op vrijdag, en de andere dagen waren best ok. Ultra Boy heeft ons weekend goed gemaakt. Hij heeft vermogen genoeg, en hij gaat ook graag snel.
Hij werd twee keer 2e in de 1.40m speedproeven, éénmaal 7e, en op de laatste dag was Patrik al aan een snelle 2e fase aan het denken, toen hij de laatste hindernis van de eerste fase wou aanrijden. Hij reed ze scheef aan, om daarna zijn wending kort te kunnen nemen.
Ultra Boy had het even niet begrepen, en hij stond stil voor die laatste hindernis.
Waar het ook even allemaal bleef stil staan in die speedproef, dat was bij Jean-Marc Nicolas.
De Fransman heeft al ongelooflijk veel overwinningen op zijn palmares, en ook hij ging voor de overwinning in de laatste speedproef.
Snel was nog niet snel genoeg, maar na de laatste hindernis ging het mis. Zijn paard ging door zijn knieën na de sprong, en Jean-Marc Nicolas kwam echt lelijk ten val, net op de finish.
Op het score-bord stond wel dat hij op dat moment de 2e plaats had, maar Jean-Marc Nicolas had daar op dat moment geen boodschap aan. Wel 5 minuten heeft hij op de grond gelegen, maar als hij de ambulance zag toekomen, werd hij plots toch veel beter.
Wat ijs op zijn schouder, en de Fransman kon iets later met een brede glimlach toch nog zijn prijs gaan afhalen.
Hij was nog 3e geworden.. Topsport op het hoogste niveau, 't is niet altijd zo "keiveilig paardrijden".

Naar we gehoord hebben, hebben ze het op het provinciaal LRV tornooi in Schoonbroek wel keiveilig gedaan, en ook in schoonheid. De nieuwe provinciaal kampioen in Zwaar is Nick Van Gorp. Tweede werd Hanne Mertens, voor Walter Van Massenhoven op 3.
Onze Groentenjumping-medewerkers hebben het ook heel goed gedaan. Sven Laeveren werd 4e in de klasse zwaar en derde in de klasse licht. Gitte Bartholomeus won het springen klasse midden, en Kama Godek was daar 2e. Proficiat, Sven, Kama en Gitte!

Volgende week trekken de pony-ruiters naar Schoonbroek voor het nationaal pony-tornooi.
http://www.csiobarcelona.com