03-10-2008

De dappersten der dappersten; de LRV ruiters in weer en wind.

De herfst is in 't land. Het wordt koud, al wat langer donker, minder goede weersvooruitzichten, maar dat kan de echte LRV-ruiter niet deren.
Nu zondag vindt het nationaal LRV-kampioenschap plaats in Tildonk.
De eerste ruiter mag al aantreden om 8uur! Waw, als je dan van aan de zee komt, of een uithoek in Limburg, dan kan dat wel tellen!
Het is altijd een heel abnormale sfeer, op zo'n nationaal tornooi.
Er wordt niet gestreden voor geld, maar voor de eer en een medaille.
We hebben daar ook heel dankbare herinneringen aan, maar ook één minder aangename herinnering.
We waren ook vol goede moed vertrokken naar het nationaal tornooi. We mochten als eerste aantreden in de klasse midden met Robin Van Roosendael, destijds ook al om 8 uur.
Patrik goed op tijd, de jury goed op tijd, dus we konden er aan beginnen.
Er werd een hele uitleg gegeven over zowel ruiter als paard. "Patrik Spits, rijvereniging Heist-op-den-Berg, met Robin Van Roosendael, afstammeling van Skippy."
En Patrik maar rustig stappen, wachten op het belsignaal..
Tot hij het belsignaal hoorde dat hij was uitgebeld, hij was niet gestart binnen de 45 seconden na het 1e belsignaal, dat we niet gehoord hadden..
Dat zijn momenten die je toch bij blijven, en waar je bepaalde lessen uit trekt.
Het leert je dat een jury beter even had gezegd; "Ruiter, je mag starten,.." en die verdere uitleg zou geven tijdens de rit.
Het leert je ook dat je niet bij de pakken moet blijven zitten. Eén mindere wedstrijd of slecht resultaat moet je kunnen relativeren.
Ook met Robin is het allemaal achteraf super in orde gekomen.
Onlangs heeft hij in Canada met Erynn Ballard nog een 1.50m Grote Prijs gewonnen.
En ook met Patrik is het allemaal wel in orde gekomen. De 45-seconden regel is aangepast, zodat nu de tijd al begint te lopen ipv de onmiddellijke uitsluiting.
Hij kijkt nu wel uit, om tijdig te vertrekken!
We wensen alle ruiters zondag veel succes toe, hopelijk niet teveel wind en regen. We komen graag kijken. Of we er al om 8 uur gaan zijn? Dan zijn er enkel de dappersten der dappersten..
http://www.lrv.be