12-10-2008

Het weekend van.... Jos Ceulemans.

Er is niemand die de jumpingsport zo beleeft als ons vake. Pure emotie is het altijd, hij wil spectakel zien, en als het dan nog even kan... graag winnen ook.
De laatste maanden heeft hij Patrik niet vaak zien winnen. Of hij was er niet bij, of er was juist pech..
Ergens kwamen er wat spanningen of twijfels.. We voelden dat. Op voorhand keek hij dan ook uit naar het voorbije weekend.
Waar al zijn vrienden waren, daar moest het gebeuren! En we mogen nu wel zeggen, we hebben succes gehad!
Ter promotie van de BWP-fokkerij hebben we ook niet de minste merrie meegenomen naar de Masters.
Withney heeft problemen met het publiek, en dat was net wat we konden opzoeken tijdens de Masters. Een ideale voorbereiding naar de volgende wedstrijden die op het programma staan.
In de eerste ronde ging het moeizaam, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam ze helemaal in de wedstrijd.
Er kwam een spannende barrage tussen Patrik en Karel Cox.
Het publiek kon de foutloze en snelle rit van Patrik en Withney zeker apprecieren. Bij Karel Cox viel er een balk in de barrage, toch een heel knappe prestatie. Winst voor Patrik en Withney!
In de Masters was ook Lennart Van Vlaenderen met Cento Lano aanwezig. En dat heeft iedereen wel gezien! Dat waren elke keer spectaculaire ritten. Het moet gezegd zijn; Lennart V Vlaenderen zet meer druk op de ketel, en Cento Lano maakt echt zijn 2e jeugd mee. Hij viel er in de derde ronde uit met een lichte fout.

In de 1.40m proef ging de overwinning naar Yves Vanderhasselt met de dekhengst Casario.
Patrik was in de barrage eveneens foutloos, maar een tikkeltje trager met Ultra Boy, onze 7-jarige Heartbreaker-hengst. Die stond dan toch maar mooi op een 2e plaats.
In de reeks van 1.30m was er eveneens succes voor onze stal, met een overwinning van Cadjanine Z. De dochter van Cannabis Z begint erg competitief te springen, en haar tijd was goed genoeg om Kristof Cleeren naar de tweede plaats te verwijzen.

Voor de aanvang van de veiling hebben we in Gilles Willems onze bereidwillige paashaas gevonden.
In de maxi Steeple Chase nam hij dadelijk de koppositie, en die heeft hij niet meer uit handen gegeven! Winst voor het team van de Groentenjumping in de Maxi-Steeple Chase!

Het belangrijkste onderdeel van de avond was uiteraard de veiling. Het werd een marathon, waarbij een 40-tal paarden en veulens geveild werden.
In de tijden van crisis, was de algemene tendens toch tevredenheid. En daar mag de organisatie, alle medewerkers en het bestuur van BWP Auction Antwerp toch een pluim voor krijgen!
http://www.bwpauctionantwerp.be