27-10-2008

De macht van de media.

Het zal zeker niet mijn gewoonte worden om het wel en wee van sommige ruiters te omschrijven. Het respect van de privacy is daarvoor wel te belangrijk.
Nochtans vind ik, dat de media (tv, kranten,..) er soms in slagen om een negatief imago rond iemand te creëren, waardoor je een bepaald oordeel krijgt, wat in werkelijkheid helemaal niet zo hoeft te zijn.
Ik heb het in dit geval over Eric Lamaze.
Bij de uitzending van de Olympische Spelen werd er voortdurend verwezen naar het verleden van Lamaze, waar er cocaïnegebruik zou geweest zijn, met enkele schorsingen tot gevolg.
Het verleden is wat het geweest is, en waarschijnlijk zullen er wel fouten gebeurd zijn, maar we hebben tijdens de jumping van Caen toch van dichtbij een andere Lamaze aan het werk gezien.
Vriendelijk naar organisatoren en sponsors toe, welwillend om met kinderen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Een olympisch kampioen waardig, op alle gebied.
Hopelijk kan hij dit naar de toekomst toe ook zo volhouden, en misschien een voorbeeld zijn voor jongeren die zelf niet direct op het juiste spoor zitten.

Zo, misschien zijn die enkele lezers op onze site nu ook overtuigd, en kunnen ze binnenkort tijdens jumping Brussel de combinatie Hickstead en Lamaze gaan aanmoedigen. Ze komen ook aan de start in de proef van de ruiters in de top 10 van de wereldranking.