16-11-2008

Hengstenhouder Joris Van Dijck na een zware val in het ziekenhuis.

Vrijdag was er bij ons op stal een ongeluk gebeurd; een jong paard had bij het opzadelen nogal een ongelukkig manoeuver gemaakt. Stagiare Corina werd nog net geraakt op haar hand. In het ziekenhuis constateerden ze een barstje, en ze werd in de gips gelegd.
Op dezelfde vrijdag de 14e, had hengstenhouder Joris Van Dijck (Broechem) eveneens een ongeluk, maar daar was het jammer genoeg serieuzer.
Joris is van de hooizolder gevallen toen hij een pak stro naar beneden wou schuiven. Vader Marcel Van Dijck was er bij, en kon direct de hulpdiensten verwittigen. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, dienst intensieve zorgen.
Daar werd o.a. een schedelbreuk vastgesteld. Het zou momenteel al iets beter gaan met Joris, maar het zal toch een tijdje duren vooraleer hij de "oude" is. We wensen hem en de familie Van Dijck veel moed.

We hebben onze zoon Marnick eind augustus ook veel moed mogen wensen. Hij had dan een gecompliceerde armbreuk opgelopen op voetbalkamp.
Hij moest vorige week op controle in het ziekenhuis. De breuk stond goed. Marnick was bijzonder ongeduldig om terug te mogen gaan voetballen. Hij vroeg dan ook zelf aan de dokter of hij terug mocht starten. "Neen, pas binnen 4 weken. Je mag zeker niet vallen, nog even voorzichtig aan...".
Op weg naar huis, zei Marnick me, "goed dat ik niet gevraagd heb of ik mocht pony-rijden. Ik heb niet gehoord dat het niet mocht en zondag is het pony-indoor in Merksplas. Ik zal wel niet vallen!".
Marnick heeft woord gehouden. We zijn vandaag op indoor geweest met de pony's Bartje en Frits, en hij is niet gevallen! Allebei foutloos, en met Bartje nog snel gereden ook.. Vanaf 15 december mag hij terug beginnen te voetballen, maar ik heb zo'n gevoel dat hij stilaan stevig gebeten werd door de paarden-microbe. En daar kan geen enkele dokter bij helpen, gelukkig maar.