22-11-2008

België boven op zaterdag 22/11 in Wieze; ook succes voor onze stal!

Het moet gezegd zijn; de organisatie van Wieze verdient een pluim. Iedereen heeft het gevoel om echt op concours te zijn. Een aanrader voor iedereen om ook op zondag een bezoekje te brengen aan Wieze. Zoveel mogelijk carpoolen, want echt veel parkeergelegenheid is er niet.
Op zaterdag was het in de gezellige Oktoberhal op sportief vlak een voltreffer.
De ponyproef was de perfecte opwarmer, met een mooie winnaar; Gil Thomas (neefje van Marc en Carine Van Dijck-De Vos). Onze pony-ruiters waren niet in Wieze, maar in Maastricht, waar Jorgen De Winter de mini-steeple chase wist te winnen!
Nonkel Patrik wist wat hem te doen stond, zijn best doen!
Hij probeerde dapper in de proef 1.35m (accumulator met Joker). Hij hield met Rapsody moed tot op de laatste hindernis, maar daar ging de joker omver...
Het had ook een haast onmogelijke opdracht geweest om de tijd te verbeteren van Joris Vergauwen. Hij won deze internationale rubriek. Olivier Van Roosbroeck deed zeker een poging om die tijd te halen met onze hengst Catalano.
De zoon van Cassini I sprong heel erg goed en foutloos, goed voor een 5e plaats. Daar zijn we bijzonder blij mee!
In de kleine Grote Prijs, mocht Olivier opnieuw een poging wagen met onze hengst Cyber Van Vrijhern. Er stond toch een reële 1.40m proef, en daarvoor is Cyber toch vrij jong.
Voor één keer mocht het wel van Patrik, en de rit van Olivier en Cyber mocht best gezien worden. Eén fout in de driesprong, en nog ééntje op hindernis 10, een hele ervaring voor zowel Cyber als Olivier, die zonder twijfel de jongste combinatie vormden.
Cyber en Catalano zijn klaar voor de hengstencompetitie, dat staat vast! Laat ze nu maar rustig op hun niveau, bij leeftijdsgenoten. Ze zullen nog wedstrijden genoeg mogen lopen in hun verdere carrière.
Patrik had zelf nog één ijzer in het vuur, de 7-jarige Ultra Boy. Hij mag ondertussen een vaste waarde in onze stal genoemd worden.
Ook Olympisch kampioen Eric Lamaze had het opgemerkt in Caen; Ultra Boy is een "machine pour sauter des epreuves sans fautes".
Hij deed het al op vrijdag met zijn 4e plaats. Vandaag plaatste hij zich opnieuw voor de barrage. Ook opnieuw foutloos in die barrage, goed voor de 2e plaats.
We moesten enkel ouwe getrouwe Quicksilber met Henk Clabots voor ons dulden, en dat is hen zeker gegund.
De eerste 5 plaatsen in de kleine Grote Prijs waren ingenomen door Belgische ruiters. De eerste twee zijn dus gekend met Henk en Patrik. Op de 3e plaats Gilbert (Stephex) De Roock, op 4 Sven Van Dijck, en op de 5e plaats Jules Van Roosbroeck.
http://events.1point.nl/2008/wieze/