09-12-2008

Patrik maakt zich op voor de vijfsterrenconcours in Mechelen!!!!

We hadden het gehoopt, maar niet verwacht. We hebben bevestiging gekregen dat Patrik mag meedoen aan de 5-sterrenwedstrijd in Mechelen. We zijn hier ongelooflijk gelukkig mee. Ook de eigenaars van de paarden zijn bijzonder tevreden.
Voor de hevigste supporter Jos is "tevreden" zelfs een understatement! Vandaag verjaart zijn broer Paul, de eigenaar van Sherlock. De bevestiging dat Sherlock in de 5-sterrenwedstrijden mag starten, was al een kado op zich. Super gewoon.

De Belgische ruiters die aan de start komen van CSI***** Mechelen zijn: Niels Bruynseels, Dirk Demeersman, Pieter Devos, Dominique Hendrickx, Jos Lansink, Philippe Lejeune, Patrick Mc Entee, Judy-Ann Melchior, Ludo Philippaerts, Peter Postelmans, Patrik Spits en Christophe Vanderhasselt.

We moeten er hier nog even van bekomen, en dan toewerken naar jumping Mechelen toe.
Voor ons is het alsof een droom in vervulling gaat.
Vorig jaar vroeg een journalist aan Patrik wat zijn droom was. Hij zei toen dat hij later met zijn 2 blonde dochters op wedstrijd wou gaan, net zoals vader Lund het doet met zijn dochters Tina en Charlotte. Van de ene internationale concours naar de andere, en coachen waar mogelijk. Catherine en Lauranne worden van 't weekend pas 3 jaar, dus dat is toekomstmuziek...
Hij heeft toen aan die journalist niet verteld dat zijn eigen ambitie was om ooit eens deel te nemen aan de wereldbeker in Mechelen, zo eens één keer.
Patrik is altijd al een dromer geweest. In de tijd van de droomfabriek had hij een brief geschreven aan Bart Peeters en co. Als kleine jongen wou hij met Darco rijden. Dat is er nooit van gekomen, want misschien hadden er wel 100 jongens diezelfde vraag gesteld. En dan kom je bij selecties maken..
Ook om de selecties te maken voor Mechelen, dat is niet zo eenvoudig. Elke ruiter op niveau wil graag deelnemen.
De selecties voor de 3-sterrenwedstrijden moeten ook nog gemaakt worden, dus er zitten nog heel wat ruiters op hete kolen. (selecties via www.equibel.be)

Het resultaat in Mechelen kan goed zijn, of tegenvallen. Maar we gaan er alles aan doen, samen met ons heel team, om er klaar voor te zijn.
We hebben nu nog 2 weken om te wennen aan het idee. Het is zo dat extra stress niet helpt om een goede prestatie neer te zetten.
Het weekend voor jumping Mechelen hebben we traditioneel de voetbalwedstrijd bij ons in de rijhal. Normaal gezien was Patrik steevast aanwezig, zowel tijdens de wedstrijden als aan de toog… Als je niet gewoon bent om te voetballen, moet je het achteraf bekopen. De laatste jaren kwam hij stijf op concours aan in Mechelen, dat is natuurlijk niet ideaal.
We hebben nu bewust de week voor Mechelen een wedstrijd aangevraagd in Marseille.
Patrik zal zelf niet op de voetbalwedstrijd zijn, zo dat hij zich het best kan voorbereiden voor jumping Mechelen. Alles voor de sport!
We weten dat er met de voetbal veel supporters komen. We gaan zorgen dat iedereen toch iets kan drinken op de gezondheid van de paarden van onze stal.
We geven hiervoor graag een gratis vat, ook om de afwezigheid van Patrik goed te maken. Hou het veilig, zorg voor een Bob.
De voetbal begint om 19u. Het gratis bier zal vloeien rond 23u. Santé!
We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft om dit te bereiken. Op de eerste plaats de eigenaars, heel het team bij ons op stal, coach Gabriël Coumans, de veeartsen, hoefsmeden, organisatie van Jumping Mechelen, bondscoach,…

Ondertussen hebben we de voorprogramma’s al goed bestudeerd. Patrik zal deelnemen in Mechelen met Withney vd Dwerse Hagen, Sherlock K, Ambassador van d’Abelendreef en Ultra Boy. Bij de 6-jarige hengsten komt Patrik met Cyber van Vrijhern en Va-Vite aan de start. Olivier Van Roosbroeck zal met Catalano rijden. Onze neefjes en nichtjes Jeroen, Jorgen, Mieke en Julie zien we in de mini-steeple chase. We vinden het allemaal even spannend!

We wensen Patrik en alle Belgische ruiters heel veel succes!
http://www.jumping-mechelen.com

Bron foto: Galop