12-12-2008

We zijn geen geboren handelaars..

We hebben deze week heel lieve reacties mogen ontvangen m.b.t de selectie voor de 5-sterrenconcours in Mechelen.
Mails, telefoontjes, sms-en, echt fijn...
Dit bericht wordt geschreven, uit respect voor onze supporters. Normaal zou ik op die reacties een heel enthousiast antwoord geven, maar het lukt me niet.

Speciaal voor hen is dit nieuwsbericht,
het is niet bestemd voor handelaars, niet bestemd voor mensen die geen paarden-gevoel hebben, maar voor mensen die meeleven met het reilen en zeilen van onze stal.

We zijn al een hele tijd aan het opbouwen, aan hetgeen we nu hebben. De beloning kwam begin deze week met de selectie voor de wedstrijd, onze lievelingswedstrijd.
Geen enkele andere concours is belangrijker, dan de concours op het thuisfront in Mechelen.
Om dan te kunnen gaan met zo'n toffe paarden, meer kan je niet wensen. Andere ruiters hebben ook wel gezien dat er kwaliteit op stal staat, en daar wringt nu het schoentje.

Sinds woensdagnamiddag is er een mondelinge overeenkomst mbt de mogelijke verkoop van één van onze toppaarden. Ik kan iedereen gerust stellen, het gaat niet over Withney.
De deelname aan de concours in Mechelen hoeft daardoor niet in het gedrang te komen.
Het is een mondelinge overeenkomst, en iedereen weet in de paardensport dat een verkoop pas definitief is, als het geld op de rekening staat.
We kunnen nog niet zeggen over welk paard het gaat, en ook niet wie de mogelijke koper zou zijn.
Mensen die op woensdag of donderdag bij ons op stal zijn geweest, hebben gemerkt dat we ongelukkig zijn met de situatie. Waarschijnlijk zullen er dan ook al bepaalde verhalen de ronde doen. Zoiets gaat snel.

Afscheid nemen zou bijzonder pijnlijk zijn. Maar soms kan het gewoon niet anders. We hebben ook geen sponsor, die het risico van het houden van paarden met ons kan beperken.
Wat we nu bereikt hebben, is op eigen kracht.

Uit respect voor Patrik, wordt er een mogelijkheid gezocht dat hij in Mechelen met het desbetreffende paard nog kan deelnemen.
Van zodra we meer duidelijkheid of zekerheid hebben, komt het hier op de site.

In ieder geval heb ik nu wel echt het besef dat we geen geboren handelaars zijn. Als de verkoop zou doorgaan, zijn er natuurlijk extra middelen om bvb onze infrastructuur mee te kunnen verbeteren,... Maar het zou nooit genoeg zijn. Want eens je begint met ontevreden te zijn met hetgeen je hebt, wil je altijd meer en meer.

Een glazen bol heeft niemand, en een paard heeft inderdaad maar één adem. Dan neem je soms beslissingen met je verstand, en niet met je hart.
Handel doen is onlosmakelijk verbonden met "Stal Ceulemans" en maakt het mogelijk om onze droom te verwezenlijken.
Het zou jammer zijn dat we een deel van deze droom zelf moeten verkopen.

Ik wou dit bericht zeker schrijven, het is niet slim. Het voelde juist aan om er al wel iets over te zeggen.
Zoals ook vermeld, we zitten in de onderhandelingsfase, en er moeten nog details uitgewerkt worden. En voor het geval dat er al bepaalde geruchten de ronde deden, dan is dit de "stand van zaken". Meer kunnen we voorlopig niet zeggen.

Voorlopig wordt er van ons plan niet afgeweken, en blijven we gewoon werken naar Mechelen toe. Hopelijk met onze 4 internationale en 2 jonge paarden zoals we voorzien hadden..