17-12-2008

2008 was een jaar om nooit te vergeten...

De foto is niet echt duidelijk, hij is genomen in Dublin tijdens de krachtproef.
Maar hier wordt het ook even troebel.
Wat soms als een zekerheid lijkt, kan de andere dag er helemaal anders uit zien.
Terwijl we aan het onderhandelen waren over de mogelijke verkoop van één van onze toppaarden, en ons aan het voorbereiden waren op een mogelijk afscheid, weten we nu dat er ook in Mechelen zal afscheid genomen worden van Sherlock K.
Sherlock K staat nu een dikke 2 jaar bij ons, en we hebben altijd een bijzonder goede relatie gehad met eigenaar nonkel Paul.
Toen hij ons destijds vroeg of we het zagen zitten om Sherlock bij ons op stal te hebben, hebben we hem meteen ook gezegd dat we ons best wilden doen, maar dat een paard nooit de vriendschap in de weg mocht staan.
We hebben een bijzonder mooie tijd gehad, met als hoogtepunt de successen in Dublin en Hickstead dit jaar. Hetgeen we dit jaar met onze paarden hebben mogen meemaken, dat maakt 2008 voor ons onvergetelijk.

Misschien zijn die verwachtingen achteraf onvoldoende ingelost.
Nonkel Paul heeft de beslissing genomen om Sherlock in 2009 te laten rijden door Dirk Demeersman.
We hebben steeds geleerd om vooruit te kijken, en van elke situatie het beste te onthouden.
We hebben de mooie herinneringen waar we dankbaar voor zijn, en we wensen Sherlock, nonkel Paul en Dirk absoluut het beste toe.
We zijn op een faire manier ingelicht, en we vinden het ook collegiaal van Dirk en mooi van nonkel Paul en Kristof dat we jumping Mechelen nog met Sherlock mogen mee maken.

Ondertussen heeft Patrik dit jaar al enkele keren moeten afscheid nemen van zijn wedstrijdpaarden, maar hij zal het nooit goed leren.
Eerst werd Cento Lano verhuurd naar Lennart V Vlaenderen, Opium de Salbris ging naar Koen Vereecke, Adagio vertrok naar Noorwegen, en we zullen moeten wennen aan het idee dat Sherlock zal vertrekken naar Dirk.
En dan vertrekt misschien dus nog één van onze kleppers.
De kandidaat-kopers vertoeven momenteel in het buitenland, waardoor de besprekingen en communicatie moeizamer verlopen.
Meer info zou voor woensdag of donderdag zijn.
Ondertussen moeten we even bekomen, niet te lang, want we willen ons goed voorbereiden naar Mechelen. We denken wel dat we in januari zeker even aan een ski-vakantie of zo toe zijn..
Vandaag vertrekt Patrik naar CSI*** Marseille. Met welke paarden is nog niet volledig duidelijk. Withney was gisteren niet topfit, en had een lichte verkoudheid. Ook dat nog!
En toch houden we moed. Nog een dikke week voor Mechelen, dat komt wel weer goed.
http://www.jumping-mechelen.com