27-12-2008

Als de verwachtingen te hoog gespannen zijn....

De eerste dag van Mechelen zit er op. Patrik kwam met Rapsody aan de start in het Vlaams Kampioenschap. Samen met 12 anderen wist hij zich te kwalificeren voor de barrage.
Snelle jongens, die waren er zeker bij, en dan zit er maar n ding op, er voor gaan! En foutje onderweg, en weg was de kans op eeen hoge klassering.
En inderdaad; snelle jongens op plaatsen 1,2 en 3 met Dominique Hendrickx, Pieter Devos en Christophe Vanderhasselt.
Bij de Masters, slechts 3 in de laatste ronde tegen de tijd. 3 ruiters, met roots in Nederland, maar verblijfplaats in Belgi.
De overwinning mogen we toch aan een Belgische amazone toeschrijven. Judy-Ann Melchior hield Jos Lansink en Harry Smolders netjes achter zich.

In de kindernamiddag hadden we ook kans op succes. Maar 2 keer was het sneuvelen met het einde in zicht.
Bij Jorgen was dit "sneuvelen" niet zo erg, met een foutje op de laatste hindernis, toch goed voor de 6e plaats.
Bij Mieke was het iets minder gelukkig verlopen. De ponyruiters waren ingedeeld in 3 groepen, en elke groep moest zo snel mogelijk aan de overkant kledingstukken gaan halen om een amazone om te kleden naar "kerstvrouw". Als ze volledig aangekleed was, moest de kerstvrouw achteraan op de pony bij een pony-ruiter om zo snel mogelijk de overkant te bereiken.
Mieke gaat er altijd voor, en zij was uitverkoren om de kerstvrouw over te brengen.
Zo snel mogelijk, natuurlijk. De kerstvrouw was er in alle haasten opgesprongen, had niet 100% het juiste evenwicht, maar Mieke hoopte dat ze dat onderweg wel zou vinden. Ze stonden ook aan de leiding, en dat mochten ze toch niet zomaar weg geven.
Maar dat viel een beetje tegen... Halverwege vielen kerstvrouw en Mieke samen tegen de grond.
Mieke kon direct terug op haar pony, maar de kerstvrouw moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Achteraf bleek gelukkig dat het niet te ernstig is.

Als de verwachtingen te hoog zijn.. Zo mogen we het vandaag ook zelf gaan beleven.
De hengstenproef, voor elke hengstenhouder toch die extra spanning.
We hopen ons achteraf te kunnen ontspannen. Daarvoor zouden 15 flessen champagne gekoeld worden.
Per hengst die dubbel foutloos springt, worden er 5 flessen geopend. De druk op de ruiters zal hoog zijn!
Als ze vandaag niet opgedronken geraken, zullen we hopelijk nog een andere reden hebben tot vieren in de loop van de volgende 4 dagen...