28-12-2008

Va-Vite 4e bij de 6-jarige dekhengsten.

Onze 3 hengsten Catalano, Cyber en Va-Vite zijn nu 6, volgende week 7. Alle 3 mochten ze dus in dezelfde proef deelnemen, die van de 6-jarige goedgekeurde dekhengsten.
We weten van vorig jaar bij de hengstencompetitie al dat dit een heel competitieve jaargang is.
Voor het publiek altijd boeiend om die wedstrijd te volgen.
Dat was in Mechelen net zo, met de eerste editie van de hengstencompetitie.
Wim Vinckx en Catalano kregen 1 fout in het parcours. Voor Patrik ging het wel perfect met Va-Vite en Cyber van Vrijhern.
Met de 5 flessen champagne in het achterhoofd per dubbel foutloze omloop, nam Patrik met Va-Vite niet teveel risico's. Het bleef ook allemaal netjes foutloos, goed voor de uiteindelijke 4e plaats.
De schimmelhengst Adorado is er ééntje om altijd in de gaten te houden. Hij stond aan de leiding met Donaat Brondeel als Patrik als laatste combinatie van de barrage binnen mocht met Cyber van Vrijhern.
Het zag er allemaal snel en goed uit, tot op de derde laatste hindernis. Daar viel er een balk, maar toch de snelste tijd voor Cyber! Dat is geprobeerd!

Bij de 6-jarige paarden, geselecteerd op de nationale wedstrijd in Pulderbos, mocht Bram Blockx onze merrie Vakilly rijden. Ook voor Vakilly hetzelfde lot als Cyber...
Als laatste binnen komen in de barrage, de kortste tijd, maar 1 balkje, toch goed voor de 2e plaats!

Op de hoofdpiste heeft Withney gisteren laten zien dat ze er klaar voor is. Mooi foutloos, en zo zien we het graag.
De man in vorm bij de 5-sterrenwedstrijden is Harry Smolders. Met een overwinning in de 1.40m proef van Harry Smolders en de overwinning van de Japanse ruiter Eiken Sato met Virginia had Axel Verlooy alle reden om gelukkig te zijn. Beide ruiters hebben hun thuisbasis in Grobbendonk.
Klein detail; Eiken Sato ging naar de Olympische Spelen met Cayak. Maar ook schimmelmerrie Virginia heeft bij ons op stal gestaan. Ze is een dochter van Codex, en heeft vroeger in de LRV-club van Heist-op-den-Berg actief geweest met Elke Van Roosbroeck. Via ons ging het richting Fabien Schreiber. Ze heeft ondertussen ook al bij Rodrigo Pessoa gestaan, en nu bij Eiken Sato.
Cayak kocht hij rechtstreeks bij ons, maar nu is zijn tweede topper via een omweg ook bij hem geraakt. Benieuwd wie nummer drie zal worden voor Eiken. Hij heeft bij ons op de stand al regelmatig de foto's komen bekijken, dus wie weet..
Allen van harte welkom in Mechelen, passeer dan zeker bij ons op de stand..
Op zondag komen Withney (proef 1.50m) en Ambassador (jachtparcours 1.40m) aan de start.
Sherlock zal maandagavond de Grote Prijs springen en daarna de 6-barenproef. Hij mag zijn krachten sparen op zondag.
http://www.jumping-mechelen.com