29-12-2008

Guy Williams winnaar van de Grote Prijs CSI*** Mechelen met Torinto.

Op maandag werd de Grote Prijs van de driesterren-concours verreden. Er stond heel wat op het spel, en dat was er aan te zien.
Er was niet alleen het prijzengeld en de eer voor de proef, maar de eerste 3 geklasseerden kregen daarop een selectie voor de Grote Prijs van de 5-sterrenconcours.
In de barrage werd er echt voor gestreden.
Winst was voor de Britse ruiter Guy Williams, die de BWP-gefokte Torinto van de Middelstede fantastisch aan het springen heeft. Torinto was enige tijd terug het vertrouwen in zichzelf wat verloren, maar dit heeft hij ondertussen meer dan teruggevonden.
Op de 2e plaats de jonge amazone Janika Sprunger, dochter van Hansueli Sprunger. Vader en dochter deden mee in dezelfde proef, maar dit keer moest vader de duimen leggen voor snelle Janika.
De beste Belg stond meteen op de derde plaats, Rik Hemeryck. Rik heeft een bijzonder competitief paard aan Quarco de Kerambars. We gaan in 2009 nog veel van hen mogen verwachten.

Verder zijn er nog enkele combinaties die meer dan het vermelden waard zijn. Buurman Jules Van Roosbroeck heeft de sterkste week van Mechelen achter de rug van heel zijn carrière. Hij was met Cabriolet Z goed voor een 7e plaats in de Grote Prijs. Op de hele week, viel er slechts 1 balk. Voor de rest waren het ritten uit het boekje.

Ook bijzonder knap was de prestatie van Hendrik Denutte. Hij kreeg op 24 december in extremis te horen dat hij toch naar Jumping Mechelen mocht. Niet direct de beste voorbereiding, maar dat was er in de Grote Prijs niet aan te zien. Hendrik De Nutte deed het met Verona foutloos in de barrage van de Grote Prijs, goed voor de 8e plaats.

Het meest opmerkelijke verhaal komt wel van Frederik Cattebeke. Frederik is één van de meest competitieve Belgische ruiters. Hij was in oktober op de internationale concours in Belfast. Tijdens de krachtproef liep het helemaal mis. Hij kwam enorm zwaar ten val. De hulpdiensten kwamen direct bij hem, maar ze dachten dat het gedaan was met Frederik. Er werd meteen een zeil rondom hem geplaatst. Hij was 1,5 uur buiten bewustzijn geweest. Het heeft allemaal aan een zijden draadje gehangen, maar gisteren stond hij er terug. En zelfs in de barrage van de Grote Prijs. Hij moet nog dagelijks bij de kinesist zijn om zijn schouder te laten behandelen.
Langs deze weg onze complimenten aan het adres van Frederik. We zijn blij dat je er nog bent en al terug bent!
http://www.jumping-mechelen.com