02-01-2009

De famous puissance at Buts, op kerstdag.

Tijdens het nieuwjaarsfeest kwam de krachtproef ter sprake van kerstdag bij de manège Buts in Herenthout.
Hans Smeyers had zichzelf overtroffen door foutloos te springen over de muur van 1.55m, toch al wel hoog als je die hoogten niet gewoon bent! Mooi, zo.
Er waren 3 combinaties die nog foutloos gingen over de muur van 1.75m; de broers Paul en Patrick Scheirs, en Yves Vercammen met een 5-jarige (nu 6) nakomeling van onze Cento Lano (gefokt door Raf Spits). De muur van 1.85m was voor de jonge Cento Lano net iets te hoog, maar het lukte wel voor Patrick Scheirs.
De krachtproef bij "den Buts" in Herenthout, 't is wel een referentie.
Ooit was Maurice Van Roosbroeck voor een Super League wedstrijd in Hickstead. De TV-commentatoren vroegen op voorhand bij de ruiters wat informatie over hun palmares en staat van verdienste.
Maurice heeft net als Patrik, lang in de LRV gereden. Op dat moment kon hij nog geen prestigieuze wedstrijden vermelden, maar Maurice staat nooit met zijn mond vol tanden. Hij zei dat hij de krachtproef bij Buts in Herenthout had gewonnen.
Dat heeft inderdaad de TV gehaald. Toen Maurice binnen in de piste kwam, stelden ze hem voor als diegene die "the famous Puissance at Buts" won.
Dat is inderdaad ook niet zo evident! Vraag het maar aan de deelnemers van vorige week!
Patrik Spits, die trouwens in de klas gezeten heeft bij Patrick Scheirs, won eerder ook de krachtproef bij "den Buts" met Peaudouce. Hij was dit jaar voor 't eerst als ruiter van de partij in Hickstead. Wie weet vinden we ooit nog een derde ruiter in Hickstead die de referentie van winst in de "famous puissance at Buts" kan geven..