06-01-2009

Zelfs de kleuterjuffen leven mee!

Vanochtend ging ik de kindjes naar school brengen. Juf Els van de eerste kleuterklas had zondag de uitzending op Sporza gezien van de wereldbeker van Mechelen.
Ze hadden niet alle combinaties getoond, maar Patrik was er wel bij.
Ze vond het heel fijn om een papa van twee kindjes van haar klas aan het werk te zien.
Ze had ook wel door dat hij nerveus was, want daar was zijn kauwgom een stille getuige van...
Foei, rijden met een kauwgom. Achteraf zei Patrik ook dat hij die moment niet zonder kon, het was tegen de zenuwen. Maar nu is de kogel door de kerk, voor het geval er een vervolg aan zou komen. In ieder geval, weg kauwgom.

We hebben een heel druk jaar achter de rug, waar het sociaal leven wel onder te lijden had. Omdat er regelmatig toch iets in de kranten heeft gestaan van ons "doen en laten op sportief vlak", was dit voor familie en vrienden die niet echt begaan waren met de paardensport, wel een goede informatiebron, waardoor ze onze afwezigheid op sommige bijeenkomsten wel konden begrijpen.
Klinkt dom, maar in de praktijk was dat wel goed te voelen.

Het is niet onze betrachting om de kranten te halen zonder dat er prestaties komen.
We kunnen nog altijd op Withney tellen, dus wie weet wat 2009 nog allemaal te bieden heeft.
We gaan op voorhand geen straffe uitspraken doen, vooral de vorm van de maand april zal bepalend zijn voor het bekomen van bepaalde selecties en bijgevolg voor de rest van het seizoen. Volgend weekend kan Patrik dan toch vertrekken op skivakantie met een paar goede vrienden. Dan zijn de batterijen voldoende opgeladen.
De volgende keer dat Patrik op wedstrijd moet gaan is vrijdag 16 januari.
Dan trekken we met Cyber en Vertigo richting Moorsele. Vertigo zal voor 't eerst onder de man moeten springen. Patrik was daar ongelooflijk nerveus voor. Hij wou Vertigo eerst niet zelf rijden, maar dan zijn we hem toch beginnen te motiveren.. Hij is ook eigenaar van Vertigo, en dat vormt de extra spanning. Er hangt financieel ook wel aan vast, als de fokkers in grotere getale van hem zouden laten dekken. Maar daar mag je eigenlijk niet aan denken.
De fokkers verwachten teveel spectakel van de jonge hengsten, maar persoonlijk vinden we dat je een hengst de kans moet geven om zich te ontwikkelen.
Het hoeft niet spectaculair, de echte punten worden pas gegeven als ze 7 of 8 zijn. Er mag geen korte termijn succes gevraagd worden, om succes op lange termijn in de weg te staan.
We weten dat Vertigo een paard is dat zich nog moet ontwikkelen.
Dat is voor Patrik trouwens een goede stress-training, zonder kauwgom. Met Cyber zijn er al lang geen zenuwen meer, dat is puur genieten.

Afspraak in Moorsele, vrijdagavond 16 januari voor het BWP-hengstengala. De hengstenkeuring vindt plaats op 16 en 17 januari. Dit jaar stellen we zelf geen hengst voor. We kijken wel uit naar de prestaties van Opium de Salbris. Hij was vorig jaar bij ons op stal en wordt nu voorgesteld door de nieuwe eigenaar: Stal het Waaihof. Meer info op www.bwp.be.
http://www.bwp.be