21-02-2009

Patrik en Va-Vite; winnaars van de hengstencompetitie in Lier, Cyber wordt 3e.

De avond begon voor onze stal niet opperbest. Het optreden van Vertigo verliep niet zoals verhoopt. Hij was nogal onder de indruk bij het binnenkomen van het parcours, en aarzelde bij de eerste sprongen. Patrik moest ook ergens een volte rijden, maar na hindernis 4 herstelden ze zich, en liet Vertigo nog wel enkele mooie sprongen zien. Een slecht resultaat met 10 strafpunten, maar dat is een kwestie van gebrek aan ervaring. Dat komt in orde als hij wat meer "kilometers" zal gedaan hebben.

Bij onze 7-jarige hengsten had de winnende combinatie van Moerzeke een mindere dag. We zullen eens rustig kijken wat er aan de hand kan geweest zijn met Catalano, want die was niet zoals we hem kenden.
Dan hadden we nog 2 ijzers in het vuur, en die hebben onze hele avond goed gemaakt!
Bijna had Cyber zijn fokker een heus verjaardagskado geschonken. Fokker Stany Bucinckx werd vandaag 39 jaar, en Cyber wist zich als 1 van de 5 hengsten te kwalificeren voor de barrage. Tot op de laatste hindernis in de barrage verliep alles super, maar iets te gretig op de laatste trippelbar, en daar viel de fout. Patrik en Cyber hadden wel de kortste tijd, en die prestatie zou goed zijn voor de 3e plaats.
Patrik en Va-Vite mochten als laatste in de barrage komen. Op dat ogenblik stonden Donaat Brondeel en Adorado aan de leiding, met een vlotte en foutloze barrage. Voor Patrik zat er dan niets anders op dan ook voor die tijd te gaan.
Va-Vite sprong super, zowel in het parcours als in de barrage. Meer en meer geraken Patrik en Va-Vite op elkaar afgestemd. Vorige week wonnen ze samen nog de Masters, en vandaag lukte het ook in het Azelhof. 2 overwinningen op rij! Voor ons moet aan die reeks overwinningen niet direct een einde komen. De volgende wedstrijd voor Va-Vite zal zijn op 6 en 7 maart in Gesves.
De moeder van Va-Vite kwam eerder op de dag zelf aan de start in Lier; Rapsody DH deed het even goed foutloos, en behaalde de 7e plaats in de 1.30m proef.

Bij de 6-jarige hengsten behaalde Dirk Demeersman zijn 2e overwinning van de dag. De proef van 1.40m won hij met Sherlock K. De proef van de 6-jarige hengsten won hij met een andere schimmelhengst, Diabeau.
http://www.hengstencompetitie.be