06-10-2017

Als de puzzel past... Nieuwe uitdagingen voor sport en opleidingen. Cleo klaar voor indoorseizoen!

 De laatste weken waren hectisch, maar ook zo belangrijk voor de rest van de toekomst voor onze stal en onze kinderen.  Alles kunnen en willen we er nog niet over vertellen.   Dat zal ten gepaste tijde aangekondigd worden zoals het hoort..  

In ieder geval kunnen we  het niet onder stoelen of banken steken, dat we ondertussen heel wat nieuwe Chinese vrienden hebben gemaakt.  En dat we hebben besloten om ook op langere termijn te willen samen werken met hen.

Er zijn al enkele stappen daartoe gezet, maar vorige week op de Woodlands veiling werd dit ook voor het  aldaar aanwezige publiek duidelijk. 

We waren in aangenaam Chinees gezelschap op de veiling van de Woodlands, en op voorhand waren we de paarden ook gaan proberen.  We wisten hun kwaliteiten naar waarde in te schatten.      En zo zullen de volgende jaren waarschijnlijk You Zhang of onze Thibeau Spits ook wel op wedstrijd uitkomen met o.a.  Matcho van d' Abdijhoeve of Livius van den Bisschop.  We zullen ze graag zien werken met o.a.  deze jonge paarden, en hopen dat we ze zien groeien naar een hoger niveau. 

Wat ook duidelijk was in het Azelhof vorig weekend, dat was dat onze pony Cleostrade in topvorm zat!    We gingen er oefenen tegen de wedstrijden voor de Pony Trophy deze winter.  Die wedstrijden worden gereden op heel wat mooie wedstrijden, net voor de wereldbeker manches voor de seniors.    De eerste manche zou volgende week in Oslo (Noorwegen) zijn.   Als we het organisatorisch geregeld krijgen, zou Cleo daar al van start gaan.   Heel zeker zou ze een weekje later starten in Herning (Denemarken).    
Vorig weekend sprong ze tussen de paarden, en was ze goed voor 2x 2e in de CSI* wedstrijden telkens na snelle Danny Van Es, die een bijzonder goed weekend had.    Op zondag waren de rollen omgekeerd.   Thibeau had toch iets opgestoken van de barrages van Danny en was gemotiveerd.  Hij plaatste zich met Cleo dankzij  een foutloze basisomloop op 1.25m niveau voor de barrage in de GP CSI*.  Toen hij als laatste binnen moest, stond Danny Van Es aan de leiding.   Thibeau waagde zijn kans en met  een super barrage over de 1.30m hindernissen, wist hij de GP CSI* te winnen.   Tevreden, en dan geeft dat vertrouwen naar het indoor seizoen.      Naar Herning zou ook Jericho Dwerse Hagen mee gaan voor de CSI***.  Ook deze hengst zat  vorige week in prima vorm.    Even een misse afstand met de fout tot gevolg, maar voor de rest helemaal foutloos in de GP CSI**, samen met Thibeau.   Dat was even balen... , want die fout was te vermijden.   

In  ieder geval proberen we te leren uit onze fouten, en gaan we vooruit.   Zo is Patrik aan zijn eerste indoorwedstrijd begonnen.    Samen met Belissimo en Verdi is hij van start gegaan op de CSI*** in Moorsele.     Op de eerste dag moest Belissimo nog even wennen aan een indoor wedstrijd, een beetje onder de indruk.   Op vrijdag was er wél een goede omloop in het 1.40m;  goed voor de 3e plaats.   

Onze meisjes Catherine en Lauranne trekken op zaterdag met hun pony's naar de manche van de jeugdcup in de Dena Stables in Turnhout.   Zondag gaan ze oefenen in de HROV wedstrijd met de paarden in Hulsterlo.    Ook Marnick en Thibeau starten hun indoorseizoen dit weekend, dichtbij huis in het Azelhof.   

We moeten soms puzzelen, en dan zijn we zo blij dat die past.    Maar dat er nu mensen met een hart voor de sport, ons willen helpen om mee de puzzelstukken aan te reiken, daar zijn we abnormaal dankbaar voor.  

We hebben in onze agenda een datum staan van 6 december.    Die is gereserveerd om meer uitleg te geven aan de pers.  Dan willen we ons project voorstellen, het is veel groter dan Stal Ceulemans alleen.  

De journalisten zullen op gepaste wijze hun uitnodiging hiertoe ontvangen, evt kunnen ze via mail naar kristel@groep-ceulemans.be alvast meer info vragen. 

In ieder geval zijn we ook de journalisten dankbaar die tijd en energie uittrekken om de jumpingsport in een positief daglicht te stellen.    Er kan soms wel eens kritiek komen, maar laat het dan constructieve kritiek zijn.   Deze week hadden sommige journalisten het toch (iets te) zwaar te verduren gekregen vanuit opmerkelijke hoek.   Soms is praten zilver, en zwijgen goud...       Maar chapeau voor het geleverde werk altijd.   Daarstraks mocht ik het zelf nog even ondervinden.   Via Equnews en Horseman mocht ik lezen dat Patrik het goed had gedaan in Moorsele, een mooie 3e plaats.  En achteraf ook nog eens gecheckt bij de bron zelf.  Ook Patrik was bijzonder tevreden.    We zullen alle persmensen dan samen op 6 december willen ontvangen, hun extra informatie geven, en dan lezen we achteraf wel wat ze er mee doen.   Maar vooral later nog wat wij hopelijk  met het project zullen doen en realiseren!   Benieuwd!! Maar hoopvol!!