15-07-2014

Als een zekerheid onzekerheid wordt.. Volgende week EK juniors zonder Jeroen en Gretel..

De toekomst ligt bij onze jeugd; zowel bij onze ruiters als bij onze jonge beloftevolle paarden in stal.
We hebben zo'n combinatie waar we bijzonder trots op zijn,  die zich al meermaals hebben bewezen.
Dat  is onze neef Jeroen De Winter met zijn Corland merrie Gretel S.  Dit jaar toonde ze haar topvorm tijdens CSIO Bonheiden, waar ze in de maand mei nog de Grote Prijs juniors won.

Enkele weken later waren ze bij ons nog in bijzonder goede doen, met slechts 1 balk in de Longines Ranking Class tijdens CSI*** St-Katelijne-Waver.

Jeroen en Gretel werden opgenomen in de selectie voor het Europees Kampioenschap, dat volgende week wordt verreden in het Italiaanse Arezzo.  Sinds de moment dat de selectie bekend werd, is alles in het werk gesteld om naar deze wedstrijd toe te leven en te werken.

Maar het voorbije weekend voelde Jeroen de vorm niet die hij van Gretel gewoon is.  Het is een bijzonder moeilijke beslissing geweest, maar gisteren is de knoop doorgehakt dat Jeroen en Gretel niet zullen afreizen naar Arezzo..

Uiteraard vinden we het allemaal spijtig, maar we staan achter de beslissing van Jeroen en hopen dat de Belgische ruiters een rol van betekenis mogen spelen op het komende EK.

We steunen al onze ruiters, om het even welke wedstrijd ze rijden.  Het zijn altijd goede ervaringen.  

Onze zoon Marnick Spits heeft het geluk een stage te mogen lopen bij Joe Clee, die afgelopen week weer in bijzonder goede doen was in Falsterbö.  We zullen mee hopen dat Joe en Utamaro, nog 6e in de Grote Prijs CSIO***** Falsterbö uiteindelijk in de Britse selectie mogen zitten voor de Wereldkampioenschappen in Caen begin september.

Deze week begint in Aken één van de mooiste wedstrijden van het jaar;  met de landenprijs op donderdag.   Alle resultaten zijn te vinden via deze link.     Duitsland is in de winning mood bij de voetbal, het wielrennen..    We zullen donderdag weten of ze die lijn verder zetten in de jumping sport.  

Het voorbije weekend zijn we nog op wedstrijd geweest op de Jumping With Love in Kampenhout, waar we vooral de jonge paarden hebben laten springen.
Eentje daarvan was Ultra Precious, haar moeder Cadjanine Z zal deze dagen mogen springen in Aken met Constant Van Paesschen.  

Waar we vooral hebben naar uitgekeken, dat was de Grote Prijs in de Jumping With Love.  Patrik probeerde daar zijn overwinning van vorig jaar te verlengen.  Toen was het met de grote schimmel Hatlantic, deze keer had hij 3 ijzers in het vuur met Donckervoort, Valence en Comptesse.      In de barrage liet Donckervoort al zijn klasse en vermogen zien,  maar werd er niet op snelheid gereden.   Met Comptesse probeerde Patrik dat wel, maar hij strandde op een zucht van de overwinning, die dit jaar ging naar Ellen De Swert.

Annelies Boer en Abine (Sydney) deden het uitstekend, met de prijs van de beste -25 jarige.  
Onze jongens hadden maar al te graag mee gestreden voor die prijs, maar zowel Marnick met Bijou als Thibeau met Vicenza Rosa kregen 1 fout in de basisomloop van de Grote Prijs 1.25m, en misten daardoor die barrage. Het was toch knap!     

Op zaterdag toonde Marnick ook al vorm bij de Pony Challenge in het Azelhof met Orchid's Gail (Kanshebber) en Esmee (Elmshorn).   Esmee liet de kortste tijd noteren in de 1.10m proef pony's, maar die ene fout..

Ze zijn wel klaar voor de overstap naar D midden, we gaan vol vertrouwen nu zondag 20 juli naar het ponytornooi in Heist op den Berg (Galgestraat Schriek).

Patrik zal op vrijdag en zaterdag van start gaan op de nationale Gold wedstrijd in het Azelhof te Lier.