15-06-2016

Altijd op zoek naar talent... (Top) Sport wordt zwaar onderschat..

De match Portugal - IJsland volgen in de luchthaven van München op groot scherm.  Het heeft iets, en het was vooral genieten van de inzet.
Portugal zal heel zeker de betere ploeg geweest zijn, maar op karakter kan je soms veel.  We hebben maar 10 minuten kunnen volgen, maar het geeft toch al een beeld van de match.  Achteraf gehoord dat Ijsland gestunt heeft, met een 1-1.

En dat we toch wel zenuwachtig werden van al die negatieve opmerkingen te zien verschijnen op de Rode Duivels na hun eerste match.   Toegegeven, ze begonnen veel te zwak aan hun EK, maar in de 2e helft waren er toch al prima flitsen.
Ze hadden eerder een 1-1 verdiend, dan een 2-0.

Wat er aan zo'n match voorafgaat aan voorbereidingen, ik denk dat dat enorm is.   Wij weten wat er voorafgaat aan die soms maar 80 seconden jumping-wedstrijd...
Toch een klein beetje meer respect graag voor alle sportmannen, -vrouwen en -kinderen.  Of het nu in het voetbal, tennis,.. of de paardensport is, op onze steun mogen ze rekenen...  


Want wat zouden we gedaan hebben in Munchen?  Op weg terug naar huis om een paard te proberen voor de kinderen.   We hebben er veel staan, maar soms zoek je net die ene...   We zullen blijven verder zoeken of zelf opleiden, want ook gisteren was het toch net niet..   We hebben daar wel 4 vluchten op 1 dag voor genomen, richting Bulgarije en heel graag 's avonds terug naar België..   Stel je voor dat we na zo'n lange zoektocht, zoveel werk, zoveel lessen, zoveel inzet en eigen geld, er mee op wedstrijd gaan.  Er komen enkele supporters kijken.  Het gaat die moment net niet goed, en iedereen begint kei veel kritiek te geven. Hoe erg kan dat zijn....?    Het enige dat de supporters kwijt zijn, is enkel die dag even wat tijd, hun verplaatsingskosten, de moeite, ..   maar er is toch altijd ook gezelligheid, gewoon samen zijn, de emoties rond winst/verlies..     In voetbal is het net iets gemakkelijker om te winnen, met  1 kans op 2. Bij jumping ligt dat nog moeilijker.   Daarmee dat we elke keer content zijn om een proef te winnen, maar we leren dat ook te relativeren.

Allez, wie graag dit weekend komt supporteren, Patrik en Jeroen komen aan de start van de CSI** Azelhof in Lier.   Inzet en plezier gegarandeerd...,  en supporters zijn altijd welkom.  In goede en minder goede momenten..
Startlijsten zullen weldra verschijnen via deze link.  

Soms ook gewoon content zijn om met nieuw en jong talent te mogen werken.    Dat blijft een zoektocht en het blijft boeiend.  

Ondertussen hebben we in eigen land wel een paard gevonden, dat hopelijk onze verwachtingen mag inlossen.  We hebben al heel fijne 7-jarige paarden met Jericho, Jacobien, Belissimo, Vaudou, Carlina en daar komt er nog eentje bij met Juragold Bormes (Contact x Landino)..  Benieuwd! 

 
Bij de pony's hebben we al heel veel super talentjes gevonden, dat is aangenaam werken. 
We hebben in ponymaat zelf nog een Thunder vd Zuuthoeve staan, en nu pas bezig met deze leuke C pony Hemmingway.   
Ook zijn vader is een paard mn Emilion vt Schaapshof (Heartbreaker x Clinton).   Ondertussen een heel mooie en toffe collectie pony's aan het krijgen.  Ook onze pony-dekhengsten Hightrick, Kadans, Don Carlos en Tolum zien de merries ook graag toekomen! Van eigenaar Alain Goffinet hebben we ook nog pony-dekhengst Hippios ter beschikking.   We verwachten zelf nog enkele ponyveulens dit jaar...     Het zullen drukke en leuke tijden worden voor onze pony's tijdens de zomermaanden, we kijken er naar uit!  We zien ook graag jong ruitertalent zich ontwikkelen op een goede manier. 

We hebben enkele kampen deze zomer waar je kennis kan maken met deze pony's.
De instapstage voor kinderen zonder ervaring is volzet..  Heb je al wel ervaring, dan zijn er nog enkele plaatsen vrij voor de externe kampen :
- pony-funkamp van 4 tot 8 juli
- voltige- funkamp van 25-29/7
-dressuur-funkamp van 8 tot 12/8
- pony-funkamp van 22 tot 26/8.


Voor de kinderen die bij onze VLP club Groentenjumping rijden, hebben we mogelijkheid om examen te laten afnemen voor de A/B en bekwaamheidsbrevetten.  Dat gaat door op zaterdag 10 september.  Wie interesse heeft om daarvoor in te schrijven, en mss nog voorbereidende lessen te nemen, graag een mail naar kristel@groep-ceulemans.be.