12-02-2013

Bedankt, Philippe. Het waren 3 leerrijke jaren met zo'n coach voor de Belgische ruiters.

We lezen het met zijn allen op www.equibel.be, het vertrek van bondscoach Philippe Guerdat is nabij.
Sinds begin 2010 hebben we toch heel wat kunnen opsteken van Philippe Guerdat, op alle gebied.

Patrik heeft het genoegen gehad om er bij te kunnen zijn op heel wat buitenlandse wedstrijden, en heeft bijzonder veel respect voor het werk dat Philippe gerealiseerd heeft, en met welke passie hij dat steeds kon overbrengen.

Enige tijd terug maakte Philippe Guerdat er Patrik attent op dat hij wel eens een heel grote terugslag kon kennen op de FEI ranking.  De boodschap kwam goed over, want sindsdien is Patrik terug gemotiveerder dan ooit om te presteren in de piste.  Heel veel wedstrijden doen we niet, maar elke keer er volledig voor gaan.  Een systeem uitwerken dat past bij een ruiter, rekening houdende met de paarden die hij ter beschikking heeft.
Het heet management, en op dat vlak hebben we heel wat kunnen opsteken. 

Voor heel wat ruiters zal het ontslag van Philippe Guerdat zwaar aankomen, maar het respect en dankbaarheid wegen dan toch door.    Voor velen een memorabele dag, niet enkel de Belgische bondscoach gaf zijn ontslag, maar het was ook de dag dat de paus te kennen gaf een einde te wilen maken aan zijn opdracht.

We willen in onze persoonlijke naam alvast Philippe van harte bedanken voor het werk dat hij geleverd heeft, en hem alle succes toewensen in zijn verdere leven en carrière.
Sowieso hopen we Philippe nog wel regelmatig tegen te komen. 

Voor ons is Philippe veel meer dan bondscoach, hij is met de jaren ook een echte vriend geworden.    Vooraleer we de stap durfden zetten om een driesterren-concours in te richten, hebben we hem ook raad gevraagd.
In kleine zaken probeerde hij ook steeds organisatoren of eigenaars van paarden goede raad mee te geven.
Laat ons hopen dat we in België een goede opvolger voor Philippe mogen vinden.
Omdat we nu weten dat de Zwitserse perfectie bestaat, willen we ook met CSI*** St-Katelijne-Waver kiezen voor een Zwitserse -  Belgische samenwerking.

Concreet wordt dit in de pistes.  Daar zal Eddy Geysemans als parcoursbouwer bijgestaan worden door niemand minder dan Guido Balsiger.    Guido Balsiger heeft zijn diploma op zak om wedstrijden van 5-sterren-niveau te bouwen, en komt speciaal voor onze concours van Zwitserland naar België.