29-03-2013

Belgen goed op dreef op CSI St-Kat-Waver

Gisteren was het een af en aan rijden van vrachtwagens om alle paarden in hun tijdelijke stallen aan de Hageweg te krijgen, vanochtend stonden de ruiters en paarden om 8h30 klaar om met de eerste proef aan te vangen.

Op piste Oost gingen we van start met een CSI* 1m30-proef, waarin meteen duidelijk werd dat er dit weekend op het scherp van de snee gestreden zal worden voor de overwinningen, snel was vaak nog niet snel genoeg. Jorien Livens bleek de snelste foutloze in de 2e fase, en ging aan de haal met de overwinning, op haar trouwe Conassis vd Helle (v.Clearway). Jill Smits werd 2e (Burggraefin de Lisbon) en 12e(Walzerbraut). Onze nieuwe stalruiter Thiago Ribas da Costa werd derde na een super ronde met Rapsody DH, v. Clinton, moeder van Va-Vite).
Ook kleinzoon Jeroen De Winter reed een snelle foutloze 2e fase met Gravin vh Netehof (v. Darco), goed voor een 5e plaats. Een iets tragere, maar ook mooie ronde, zagen we van Zarzuela Leuze DH (v. Zandor, ex-feestveiling). De Cento Lano-nakomelingen Uletta Dwerse Hagen en Ulano Dwerse Hagen kregen ieder een spijtige fout in de 2e fase.

De rubriek voor de 6-jarige paarden ging van start op piste West. Hier sprongen 33 paarden een foutloze omloop, hierbij maar liefst 3 nakomelingen van Va-Vite: Valley DH Z (Jorien Livens), Vigo DH Z (Joy Stroeckx) en Valence DH Z (Patrik Spits).
Ook stal ceulemans-paarden Herodes v ’t Hofken (v. Heartbreaker) en Honduras Dwerse Hagen (v. Balouco), ex-stal ceulemans-paard Benefica (v. Cento Lano) met Thomas De Wit. Glenn Van Riet reed een nette rit met spijtige fout met zijn Va-Vite-zoon Visconti DH Z, net als Thiago met Hatlantic DH (v.Atlantic), welke zijn eerste stappen op het internationale niveau zet.

De prijs Belorta was de eerste proef voor de CSI***-ruiters. Op piste Oost stond een 1m45-parcours klaar voor hen. Winst was voor Koen Vereecke met zijn Allegro C (v. Mr Blue). Het volledig Belgische podium bestond verder uit Wilm Vermeir (D’Elia vh Molenhof) en Kristof Cleeren (Air Chin Z).
Jeroen De Winter debuteerde op 1m45-niveau met Va-Vite, en bracht Jos zijn oogappel foutloos, maar net iets te traag over de streep. Hetzelfde verdict voor Cento Lano Arcus (Cento Lano x Eoghan du Mervaux, Ondrej Zvara), foutloos over de hindernissen, maar net te traag. Patrik was met Withney de snelste 4-punter, na een lichte fout op de laatste hindernis. Spijtig, al voelde hij wel dat ze in vorm lijkt te zijn.

Op piste West, werd de rubriek 7-jarige paarden gehouden. Hier kwamen 23 combinaties foutloos uit de ring. 3e snelste 4-punter was Ondrej Zvara met Cardiff Dwerse Hagen, een chique zoon van Conquest uit Mystery Dwerse Hagen (v. Eoghan du Mervaux, zelfde moeder als oa Cento Lano Arcus).

Op piste Oost wordt momenteel een 1m50-rubriek gesprongen, rechtstreeks op tijd, spektakel verzekerd. Oa in deze proef kunnen ruiters zich kwalificeren voor de grote prijs. Comptesse en Patrik gingen daarnet heel snel en foutloos, benieuwd of dit goed zal zijn voor een ereplaats.
Vervolgen doen we hier met onze jaarlijkse familie-relais. Omstreeks 19h30 verlichten we onze piste dan voor de krachtpatsers, voor de Euphony 6-bars competitie.

Op piste West loopt de 1m35-rubriek rechtstreeks op tijd, kwalificatie voor de speedproef (zondag), stilaan ten einde. Daar vervolgen we nog met een 1m20-proef voor de CSI*-ruiters.
We verwelkomen iedereen graag om zelf te komen supporteren voor ons internationaal gezelschap.
Inkom is gratis.