27-08-2013

Belgisch kampioenschap pony's/scholieren/amazones in Nieuwpoort.

Terwijl Patrik richting Gijon getrokken is, maken wij ons hier op om richting Nieuwpoort te kunnen gaan.
We zullen sowieso de papa als coach aan de zijlijn missen, maar we proberen er steeds het beste van te maken.

Vorige week zaterdag was de generale repetitie alvast OK.  Marnick en Bijou willen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap scholieren.   Bijou deed het alvast een heel seizoen uitstekend in de 1.10m rubrieken, en ook in Vilvoorde was er een mooie 5e plaats  in de 1.05m showproef.  In Nieuwpoort wordt de hoogte wel gauw opgetrokken tot 1.20m, dus we zullen zien hoe we dat ginds gaan verwerken..

Marnick en Thibeau kijken er eveneens naar uit om hun pony's te starten in de nevenrubrieken.  Momenteel hebben we geen pony's die de ervaring hebben om het BK pony's te doen.  Ook dat Belgisch kampioenschap wordt dit weekend gehouden in Nieuwpoort.        We blijven oefenen, en volgend jaar zijn onze jongens en pony's ook weer een jaar ouder.  Ambities hebben ze zeker, maar die ambities moeten we in goede banen proberen te leiden.

Voor onze 12-jarige Thibeau komt het BK scholieren dit jaar te vroeg, maar hij is er toch ook over aan het nadenken.  Vorige week heeft hij nog eens op wedstrijd geweest met een paard, en dan koos hij voor de 6-jarige Carrera (Cento Lano x Clinton).     Ze deden het mooi foutloos over de 95cm showproef in Vilvoorde.   Dit weekend gaat Carrera eveneens mee naar Nieuwpoort voor de showproeven 90 cm.

Meer info en deelnemerslijsten van Jumping Nieuwpoort  zijn te vinden via deze link

Dat Thibeau momenteel ook met een nakomeling van Cento Lano rijdt, dat doet ons toch wel iets.  Veel leuker had het geweest moest hij nog de kans hebben gekregen om nog met de echte Cento Lano te rijden.  Hij is een ideale leermeester, maar door een peesblessure zal de sport defenitief voorbij zijn.  Gezien zijn leeftijd mag hij ook wel op pensioen!  Dat wil niet zeggen dat hij niet meer van zich laat horen, integendeel.
Op het nieuwsbericht van Galop lezen we dat vorige zondag een zoon van Cento Lano de Grote Prijs van Macon heeft gewonnen:

In Macon, een dorpje in oost-Frankrijk nabij Bourg-en-Bresse, heeft Casilias Z (Cento Lano) de grote prijs gewonnen met de Franse ruiter Laurent Guillet. Het is al de tweede maal dat dit paard dit jaar een CSI2* wint. Ook in Grenoble stond hij al vooraan. Casilias is geboren bij familie Verdonck uit Lier.



Dat is nog niet alles;  ook in het Franse Auvers is de openingsproef gewonnen met een dochter van Cento Lano.  Daar was het Geoffrey Cobbaut die voor winst ging met Audi's Cinderella (Cento Lano x Attack Z).

We hopen dat onze Cento Lano - dochter Uletta ook in vorm mag zijn in Gijon!    We duimen alvast heel erg mee van op afstand!