08-08-2017

Belissimo 8e geworden in GP Beervelde, goed aangekomen in Samorin voor EK Juniors.

 Deze week was een week waar we lang naar hadden uitgekeken.   Er kwamen heel wat selectie-wedstrijden bij te pas, en hier staan we dan.   Thibeau en Jacobien maken deel uit van het Belgisch team juniors op het Europees kampioenschap in Samorin.   De vet check en warming up zijn achter de rug, we hebben genoten van een mooie openings-ceremonie, en maken ons nu op voor de echte sport.  Alle resultaten, startlijsten, en hopelijk ook live stream via deze link. 



Z
ondag was het voor Patrik en Thibeau nog even spannend om op tijd in Slowakije te geraken.    Na de concours in Beervelde moesten ze 's avonds nog het vliegtuig nemen om 20u.   Met een GP die om 15u begint, een laat startnummer, kon het wel eens spannend worden.   We hadden onze Belissimo in de proef, voor ons is dat een echt toppertje.   En wat deed ze het ook schitterend met haar foutloze basisomloop!!   Patrik was vast van plan ook in de barrage er vol voor te gaan, maar ze kregen een vroege fout op hindernis 3 van de barrage.  Voor de rest niet echt snel meer geweest, wel vlot.   Nu was het goed voor de 8e plaats, zonder de fout zou hun tijd goed geweest zijn voor de 2e  plaats...  Een dure balk, maar toch nog een heel goed gevoel!   Belissimo is klaar voor de grotere proeven, en weldra zal Patrik terug versterking hebben van Jacobien.  Maar eerst gaan we nog kei hard genieten om ze aan het werk te zien met Thibeau!

Ondertussen zijn onze neef Jeroen de Winter (op tijd hersteld na zijn val, oef!),  Matthias Hens en onze zoon Marnick Spits vertrokken richting Gesves voor het BK van de jonge paarden.  We duimen voor elkaar van op afstand.  Startlijsten, info en resultaten via deze link.