20-07-2015

Belissimo én Veracruz hebben een ticket voor het WK !!! Belissimo wint beide manches!

Binnen enkele weken hebben we het Europees Kampioenschap van de Children in Wenen, dat net samen valt met het BK van de jonge paarden in Gesves.   Daar kunnen er tickets gewonnen worden voor het WK van de jonge paarden in Zangersheide in september, maar Patrik gaat mee als coach voor Thibeau.      We hadden een andere weg gevonden om dan toch te proberen een selectie af te dwingen, met het Z festival het voorbije weekend.

We hadden 3 vijfjarigen en één 6-jarige ingeschreven, allemaal bij de geboorte in het  Z-stamboek ingeschreven.
Zaterdag waren we al prima van start gegaan, maar het dan vasthouden tot zondagavond, is niet altijd evident.

Met Verona de Vauxelles, de eerste die we zondag binnenreden was er een  3e plaats van zaterdag te verdedigen.  Het liep  prima, tot de op één na laatste hindernis.  Daar kreeg ze nog 2 fouten, en weg was kans op selectie.   Daarna was het de beurt aan Veracruz DH Z (Vertigo x Cento Lano x Dominard).    Ondertussen was het duidelijk dat er niet teveel foutloze combinaties het parcours zouden afleggen, en dat de tijd belangrijk kon zijn.  Op zaterdag had ze de 2e plaats,   zondag kreeg Veracruz een fout, maar in een snelle tijd.   Uiteindelijk was ze over het totaal klassement goed voor de 2e plaats én een ticket voor het WK!!!       Fijn dat Stefan Heymaes de proef won met een paard dat hij recent bij ons aankocht.  Volcano DH Z (Va-Vite x Uletta), maakte in april deel uit van onze internet-veiling via Troostwijk.  Een slimme aankoop van Stefan, met een prachtig resultaat gisteren.  Meer info over de wedstrijd is te vinden via deze link. 


Een opsteker voor mede-eigenaar Jan De Vos.  Hij heeft maar 2 paarden, maar binnen de week krijgt hij bevestiging dat de ene naar het EK, de andere naar het WK mag!    Hopelijk kunnen we vooruitblikken op verdere top resultaten van zowel Jacobien Dwerse Hagen als Veracruz DH Z.

Onze opzet was al gelukt om een WK ticket te behalen, toen de proef van de 6-jarigen begon.  Maar daar hadden we nog een grote kans, na de overwinning op zaterdag met Belissimo.  Nochtans mag er niet teveel fout gaan om bij de beste 3 te eindigen.   Patrik heeft een fantastisch competitieve merrie aan Belissimo S Z (Bamako x Chin Chin), die we  in mede-eigendom hebben met Willy Vannitsen en Gert Verschoren.  Belissimo wist zich te plaatsen voor de barrage, een barrage met 7.   Wat deed ze het in de barrage ook weer schitterend,  haar prestatie was opnieuw goed voor de overwinning, én een WK ticket. 
Meteen een ideaal verjaardagskado voor Kim Bosmans, vrouw van Gert.    Via deze link het nieuwsbericht van Zangersheide.    Het Wereldkampioenschap jonge paarden wordt verreden het weekend van 17 tot 20 september in Lanaken.  





Video's
Belissimo video 6 yrs Zangersheide
Belissimo video Zangersheide
Veracruz DH Z, Vertigo x Cento Lano