18-07-2017

Belissimo sterk aan het werk in Valkenswaard! Knap van Willy Vannitsen, 2 paarden in top 3!

Het was even hectisch het voorbije weekend.  Geen tijd om te bekomen van de wedstrijden in Knokke, Lanaken of Heist op den Berg, of daar stond weeral een top evenement op de affiche.

De wedstrijden voor jonge paarden in Valkenswaard, op het domein van Stal Tops.  Een super mooie accomodatie, en daar was Patrik dan ook graag te gast!   De hoogste proef daar is voorbehouden voor de 8-jarige paarden.  Willy Vannitsen heeft aandelen in 2 paarden, en beide komen ze daar aan de start.

Eentje is onze Belissimo (Bamako x Chin Chin), gereden door onze eigenste Patrik Spits.  De andere is Justice van het Reigerhof, onder het zadel van Dirk Demeersman.  
 En laat nu net deze 2 paarden in de top 3 eindigen in de openingsrubriek!! Hoe mooi is dat?! Het had natuurlijk nog mooier kunnen zijn, maar daar wist Touloupis Aggelos een stokje voor te steken. 

Ook vanochtend was Patrik vastberaden om er voor te  gaan.  Het is de verjaardag van Patrick Sebrechts, de fokker van Belissimo.  We hadden het hem ook graag gegund dat Belissimo nog eens sterk uit de hoek zou komen.  En dat deed ze ook!  Ze heeft even aan de leiding gestaan, maar achteraf kwamen er toch snellere tijden.  

 
Op woensdag zal het meteen de finale dag zijn voor de jonge paarden, en er zijn zeker toppers van formaat aan de slag.  En dat een bezoekje aan Valkenswaard meer dan de moeite waard is!

Patrik heeft verder Magichens meegenomen bij de 5-jarigen, hij is een kleinzoon van de Oympische merrie Cadjanine Z.  Bij de 6-jarigen debuteert Classic Touch, een dochter van Casall.  Op maandag was ze alvast dubbel foutloos.

Vanaf vrijdag 21 juli komen dan de jeugdruiters in Valkenswaard aan de start.  We duimen voor onze neef Jeroen De Winter en zijn vriendin Charlotte Spaas- Levallois.   Jeroen en Gretel wonnen er al de juniors Grote Prijs. Dit jaar zijn ze actief bij de Youngriders.  
 
Het wordt terug een druk weekend.  We bereiden ons hier voor op de CSI*** in Lier van 27 tot 30 juli.   Dat doen we collegiaal om nog even te trainen en te genieten op de concours Jumping With Love in Kampenhout.  
Het wordt een hele verhuis, want Patrik, Marnick en Thibeau Spits, You Zhang en Matthias Hens komen er alvast aan de start, van 21 tot 23 juli. 

En dat er deze week een absolute topwedstrijd op de affiche staat.  We vinden alvast tijd om ginds of van op afstand te supporteren voor de ruiters die van start gaan in Aken.   Vooral voor Catherine Van Roosbroeck in Itegem, wordt het met een eerste deelname ooit op zo'n topconcours,  zeker een hele ervaring.