19-09-2015

Belissimo wint troosting 6-jarigen, met Jericho en Jacobien naar finale!

We mogen nu al terugblikken op een meer dan geslaagde editie voor ons in Zangersheide 2015.
De organisatie is top!  Maar we hadden op sportief vlak gehoopt om minstens 1 finaleplaats te halen.    
Dat we met de merrie Belissimo Z hiervoor een grote kanshebber op stal hadden, was duidelijk tijdens het Z-festival, waar ze de beide manches won.
Ze voelde zich in de maand juli toen ook al in haar nopjes in Zangersheide.

Dat was deze week ook, maar tijdens de eerste manche op donderdag, was al onze hoop op kwalificatie weg, door 1 misverstand.  Patrik wou een oxer in de eerste fase langs de binnenkant nemen, en hij had bewust zijn wending zo gereden.  Belissimo had het niet meteen begrepen, en ze draaide door..   Een volte, met 4 stafpunten en daarboven op 1 voor de tijd, waren een zwaar verdict.   Als dit in de 2e fase had gebeurd, was er nog een waterkans, maar we wisten toen dat het al voorbij was.

Nochtans hebben we wel geprobeerd in die 2e kwalificatie, waar een vlotte nulrit goed was voor finaal de 5e plaats op bijna 300 starters!

Slechts 40 mochten door naar de finale, maar Belissimo werd doorverwezen naar de troosting, die deze namiddag is afgewerkt.  En wat Belissimo daar heeft gedaan?  Iets wat ze zo graag doet, foutloos én snel gaan, goed voor de overwinning!

Echt getroost moesten we deze week niet worden, want wat waren we ook tevreden met de prestaties van onze dekhengst Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton) en Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite x Querlybet Hero).   Ze deden het schitterend in de eerste manche, met een 7e plaats voor Jericho en een 14e plaats voor Jacobien.
Als er dan niet teveel mis zou gaan in de 2e kwalificatie, zouden we er bij zijn.  Voor de zekerheid had Patrik die proef toch maar vlotter gereden dan normaal.  Dat leek een strak plan, maar het doel was bereikt!

Zowel Jacobien als Jericho mogen door naar de finale!!!  In die finale op zondag begint alles vanvoor af aan, met een blanco score, en 40 paarden bij de 6-jarigen aan de start.     Uitkijken doen we naar de prestaties van alle Belgen, die toch goed vertegenwoordigd zijn in de 3 leeftijdscategorieën.   Maar heel zeker mag Delphine Goemaere ook op onze steun rekenen, met Kaspara DH bij de 6-jarigen.  Kaspara is als 3-jarige naar onze stal gekomen, en ondertussen in mede-eigendom met onze eigenste Patrik Spits,  Joe Clee en Delphine Goemaere.  Tot nu toe liet  Kaspara zich op geen enkele fout betrappen, duimen voor morgen!