25-11-2015

Binnen 4 maanden CSN Groentenjumping; van 25 tot 28 maart 2016.

 Groentenjumping inrichten is voor ons meer dan een concours geven.  We proberen onze familie en  vrienden tijdens één weekend bij ons samen te brengen.  Vrienden van uit de paardenwereld, of uit de groentensector, kinderen die bij ons lessen komen nemen, of vriendjes van school, de buren, iedereen is dan welkom.

Het is met Pasen ondertussen een traditie geworden, en we staan volgend jaar terug op de kalender met een Gold League wedstrijd op vrijdag 25, zaterdag 26 en maandag 28 maart 2016.  Op zondag maken we tijd voor de pony's van LRV, en ook de paarden van LRV zullen in het programma zeker aan bod komen.

Dat we deze datum hebben toegewezen gekregen, weten we van vorige vrijdag.   Vanaf nu hebben we 4 maanden de tijd om ons zo goed mogelijk voor te bereiden.  Laat iedereen alvast van harte welkom zijn!   Hou al zeker het weekend vrij, het juiste programma ed, daar gaan we zo snel mogelijk aan werken.

Uit de oude doos hebben we hierbij nog een foto gevonden van ons vake Jos Ceulemans met zijn lievelingspaard Va-Vite.  Na een lange revalidatie, was het toch wel heel bijzonder dat Jeroen het met Va-Vite het voorbije weekend op CSI** Lier terug in vorm zat.  In de Grote Prijs én in de rankingsproef, was er telkens die ene fout, maar het geeft toch moed.

Waar we zeker ook moed mogen uit sprokkelen, dat was de eerste deelname van zoon Thibeau Spits in een internationale GP pony's, die van Neeroeteren.  Hiervoor rekende hij op Cleostrade, de 8-jarige dochter van Ginus.   Het ging prima, en ze mochten door naar de barrage.  Er stond best een pittige omloop, maar uiteindelijk mochten er 21 kandidaten door naar de barrage..  Dat het snel zou gaan, was wel duidelijk.  Daarom kreeg Thibeau orders om het gewoon in vertrouwen te doen, en proberen de nul te behouden.  Dat lukte hem, en ze waren uiteindelijk goed voor de 7e plaats.   Eerder op de dag was er een prima rit van Thibeau met Jacobien in de 1.35m junior-rubriek, goed voor de 5e plaats!   Zondagochtend was Kadans goed voor een foutloze omloop in de 1.15m proef, op zaterdag sprong Don Carlos zich ook in de prijzen met een 11e plaats.

Het voorbije weekend is voor ons wel overschaduwd door het slechte nieuws van het heengaan van Dirk Van Aken, met zijn 57 jaar nog veel te jong...  We mogen wel zeggen dat hij voor ons vake enorm veel betekend heeft.  Al jaren was hij met zijn groothandel in groenten/fruit vaste en zeer goede klant bij ons.   Jaren was het vaste traditie dat de verkoop van de sla besproken werd in de kantine van veiling Belorta.   We zijn er zelf meermaals getuige van geweest, dat het er een hechte vriendengroep was, en dat de onderhandelingen meestal niet echt te zwaar waren... Ook bij de paarden kruisten onze wegen elkaar, en werd er ook al wel eens een zaak gedaan, maar vooral ook hard samen gelachen..   Na een slepende ziekte, heeft Dirk zijn moedige strijd vorige zondag verloren.   We wensen langs deze weg ook onze deelneming te betuigen aan zijn vrouw Betty, en kinderen Guy en Sofie.     Er wordt op 28 november afscheid genomen van Dirk in de kerk van Peizegem om 10u.



Het wordt voor ons zelf een rustig weekend, waar Patrik op zondag de jonge paarden rijdt op de indoor ingericht door LRV St-Katelijne-Waver bij ons in de rijhal.  Met Thibeau, Catherine en Lauranne trekken we naar de provinciale pony M indoor in Brecht.