03-05-2014

CSI*** St-Katelijne-Waver komt er weldra aan! Eén van de winnaars landenprijs tekent present!

Jumping Lummen kent een uitstekend deelnemersveld, dat is wel duidelijk.  In de landenprijs gisteren deden de Belgische ruiters het prima, met een gedeelde 3e plaats.    Na de eerste 2 starts zag het er iets minder optimistisch uit, met telkens 8 strafpunten, maar dan zijn ze helemaal terug in de wedstrijd gekomen met nulrondes van Jos Verlooy en Pieter De Vos, en een dubbel foutloze omloop van Grégory Wathelet.

Het was al vroeg duidelijk dat het Zwitserse en het Franse team bijzonder sterk waren.   Steve Guerdat moest voor Zwitserland zelfs niet aantreden, omdat zijn 3 collega's voor hem het telkens dubbel foutloos hadden gedaan.
Eén van die collega's is Romain Duguet, en hij heeft gisteren gevraagd of we hem wilden uitnodigen voor onze concours met Pinksteren.  Uiteraard hebben we graag zo'n klepper van formaat bij ons op de wedstrijd.

Gisteren zagen we één van onze ex-paarden Stal Ceulemans als een echte klepper van formaat de hoofdrol opeisen in de landencompetitie.   Pénélope Leprovost had met Dame Blanche van Arenberg een barrage uit de brand kunnen slepen tussen Frankrijk en Zwitserland, maar dan mocht ze niet in de fout gaan. 
Op de voorlaatste hindernis dan toch die ene fout, en daardoor was Zwitserland winnaar met een blanco score, voor Frankrijk met 4 strafpunten.  België en Ierland deelden de 3e plaats met 12 punten.

Binnen enkele weken beginnen wij hier aan onze internationale wedstrijd.  Het voorprogramma kan u alvast in bijlage vinden.




Documenten
Schedule CSI St-Katelijne-Waver