10-03-2014

Citizenguard Cadjanine Z wint Wereldbeker WEF. Dochter van Cadjanine in internet-veiling!

We zien veel liever kleur dan zwart-wit, maar soms heb je bij een afscheid ook het gevoel van een begrafenis-stemming.  Het afscheid dat we destijds genomen hebben van Cadjanine, was geleidelijk aan, maar sowieso was de eerste keer dat we ze uit  handen geven niet zonder gevoelens, integendeel.

Cadjanine heeft hier 5 jaar verbleven, en wat doet het ons nu iets dat ze de Wereldbeker in Florida gewonnen heeft!!  Er zit wel een fantastische ruiter op met Rodrigo Pessoa, maar ze springt toch geweldig.  Deze video maakt het meteen duidelijk.       We hebben mooie tijden gehad met Cadjanine, en ze heeft hier ook 3 nakomelingen achter gelaten.
Drie specialekes, waar we eentje van voorzien hebben in de internet-veiling.      

De biedingen zijn ondertussen mogelijk.   Via het veilinghuis Troostwijk wordt aangeraden om niet te wachten tot de laatste moment.  Op voorhand best alles al controleren, dat er een geldig e-mail adres ed is.  Via hotmail of gmail adressen lukt het niet.


Op andere plaatsen sprongen zich ook ex-Stal Ceulemans paarden in de kijker.    Via Katrin Müller werden we op de hoogte gehouden dat de merrie Felitia DH (Querlybet Hero uit de moeder van Westside vd Meerputhoeve) het tegenwoordig bijzonder goed doet.  Ze wist zich te kwalificeren voor de Grote Prijs van CSI*** Dortmund.    Daar mocht ze het opnemen tegen een paard dat al langer in bijzonder goede doen is; Dundee vd Dwerse Hagen van Cameron Hanley.
Deze keer was er een fout voor Dundee, maar nog geklasseerd op de 12e plaats.

Ook van deze Dundee stellen we een halfbroer voor in de internet-veiling, met Itou Dwerse hagen.      Itou is een hele toffe, hou hem alvast in de gaten.

Ondertussen komen er heel wat vragen over het hoe en waarom van deze internet-veiling.    En of dit een goed idee was?
Dat zullen we achteraf weten.  In ieder geval voel ik mezelf wel wat verantwoordelijk, omdat het mijn idee was.
Om het idee uit te voeren, werken we er nu wel samen aan.
Twee dagen na de afsluitdatum van 25 maart, heb ik het geluk om 40 jaar te worden.   Dat hoeft niet in het groot en het breed gevierd te worden, we houden het altijd graag in kleinere kring.     Alle redenen die goed zijn om te vieren, vieren we altijd samen in 1 keer, met een grote hoop vrienden,  en dat is op de Groentenjumping.  
De kleinere kring van de familie is al verwittigd dat bij een dramatisch verloop van de internet-veiling dat ze in het zwart gekleed mogen komen, voor een koffiemaaltijd..     Als het daarentegen onze verwachtingen zou overtreffen, is iedereen gevraagd om in flashy kleuren te komen..  Op dat moment weten we ook dat onze paarden op goede adressen terecht komen, en daar gaat het uiteraard ook over.
 Laat ons hopen dat we ons vake Jos in een gele jeansbroek mogen ontvangen..
Zaterdagavond was hij nochtans in begrafenis-sfeer toen bleek dat onze hengst Jericho (Vertigo x Clinton) het niet op tijd haalde om in Gesves deel te nemen aan de hengstencompetitie. 

Geoffrey was zonder GPS vertrokken omdat hij dacht de weg naar Gesves wel te kennen, maar enkele foute afritten en beslissingen maakte het een rit waar geen einde leek aan te komen.      We maken er zelf geen drama van, maar uiteraard wel jammer.

Donckervoort heeft onze avond wel kunnen kleuren,  hij reed zich naar de 6e plaats bij de 6-jarige dekhengsten.  Prima zo!

Enkele van de fokmerries zijn drachtig van deze Donckervoort, dus dat is dan ook aardig meegenomen.   We nemen deze veiling toch best au serieux, en hopen op een goed verloop.    Iedereen is van harte welkom op de kijkdagen van 19 maart en 23 maart. Op voorhand zullen we het programma en tijdsindeling kenbaar maken.


Op de foto onze pony Sunny, recent op de nationale LRV kampioenschappen in de hoogste reeks D midden.   Het was de bedoeling dat dit de laatste LRV wedstrijd zou geweest zijn voor Thibeau en Sunny.   Binnenkort maakt ook de hengst Hightrick de overstap naar de reeks D midden, en dan zou Thibeau 4 pony's hebben binnen deze reeks, waar je er max 3 mag rijden.  Hij stelde voor dat zijn zussen Catherine en Lauranne dan Sunny zouden mogen rijden.  Een bijzonder nobel gebaar, waar de zussen zeker dankbaar voor zijn. Het was waarschijnlijk de laatste LRV wedstrijd van Thibeau en Sunny, maar zeg toch maar nooit nooit.