18-07-2017

Cleostrade 2e GP pony's Knokke, Dolce Vita wint!

 We hebben vorige week genoten in Knokke!!!   Wat een organisatie, wat een accomodatie!    En wat een inzet van onze pony en paarden!  Heel tevreden.   We hadden ook een coach opdracht voor onze Chinese vriend, de junior You Zhang.  Hij deed toch enkele mooie omlopen tot 1.35m niveau met Veracruz DH, Jericho Odeveld en Veerle De Vauxelles.

You Zhang is even oud als Thibeau, maar moet nog iets meer in zijn ritme komen.  Thibeau is ondertussen na heel wat wedstrijden al op temperatuur gekomen...  En dat het voor hem snel mag gaan!   Hij won het 1.35m proef op zaterdag met Dolce Vita.  Een dag eerder was Dolce Vita ook al meer dan verdienstelijk in de 1.45m LR rankingproef.   Ze kreeg dan een spijtige fout, maar bijzonder tevreden.    

Onze pony Cleostrade was in topvorm.  De eerste dag ging ze bijna met de overwinning aan de haal, met meer dan 2 seconden sneller dan de winnende tijd, maar de laatste fout...  We gunnen het Max Sebrechts met Kodiak van Orchids van harte om die proef dan te winnen.  Daarna kwam de tegenstand uit het buitenland. Zowel vrijdag als zaterdag zou Thibeau met Cleostrade 2e worden.  Vooral in de pony GP was het bijzonder spannend, maar vonden we onze meerdere in de top pony Tyxilix.      

N
a afloop in Knokke was ook Patrik enorm tevreden.    Eerst waren we wat zenuwachtig omdat Thibeau in zijn laatste ponyjaar zit, en dat we misschien Cleostrade moesten verkopen...  Maar zeker op zondagavond was hij zo zeker dat hij van plan is Cleo te houden voor onze meisjes.

Want ook al zijn ze nu eigenlijk nog te jong voor zo'n klepper als Cleo met hun 11 jaar.  Hoe goed hadden ze het gedaan op tornooi in Heist op den Berg!

Met Fair Faith was Catherine heel snel in BL, goed voor de 5e plaats.  De jury vond het ook best stijlvol, en zo werd ze 3e.   In de reeks CM (1m) waren zowel Catherine met Wolf, als Lauranne met Kiliwatch foutloos in de basisomloop.

In de reeks DM (1.10m) waren er maar 7 combinaties in de barrage.  En daar was Lauranne met Hightrick bij!  Ze was ook in die barrage nog eens snel, enkel Eva Verdoodt deed beter!  Heel tevreden ook, met de omloop van Catherine met Galinka.  Wat een power heeft die onder zich...   Die ene fout bij het eerste element van de driesprong, goed voor de 10e plaats en een goed gevoel!  Galinka heeft ook het vermogen om GP niveau van de pony's te lopen.  Ze is eigenlijk te koop, en in eigendom van onze schoonzus Diane Kooremans.  Maar zo lang ze nog op de Ponyhoeve in Turnhout staat, en Catherine ze van haar meter mag rijden, zijn we heel erg tevreden.   Telkens een ervaring rijker! 

Op 21/7 proberen we het met de pony's opnieuw.  Dan trekken we naar het  LRV tornooi in St Lenaerts.  

De paarden springen op de Jumping With Love in Kampenhout.  Matthias Hens is tegenwoordig in bijzonder goede doen met onze jonge paarden.  Op het Z festival waren er goede omlopen met Valegro DH en Diablotine DH Z.    

We zijn op zoek naar een gemotiveerde groom en een goede jonge ruiter om ons team te versterken.  Voel je je geroepen, graag een mail naar kristel@groep-ceulemans.be.