20-10-2015

Cleostrade, dochter van Ginus, meteen foutloos in hoogste rubriek pony's.

 We mogen terugblikken op een weekend dat ons veel goede moed geeft.    Patrik was met de 7-jarige Donckervoort en Dolce Vita aan de slag op CSI** in het Azelhof.  Op zaterdag deed Donckervoort het mooi foutloos in de 1.35m proef, op zondag liet hij ook weeral zijn vermogen zien, maar door omstandigheden kwam daar de fout op het eerste element van de driesprong.
Net geen barrage dus voor Donckervoort, en dat was ook het verdict voor Dolce Vita in de Grote Prijs.

Er bleek een vloek op de driesprong te zijn, want ook bij Dolce Vita, het middelste element in de driesprong, maar de manier waarop ze de moeilijke proef tot een goed einde bracht,  echt goed!    Genieten konden we zeker ook van de winst van het kersvers echtpaar Pieter Devos op 1, net voor zijn vrouw Caroline Poels-Devos.   Dat Pieter de winst mee naar Bekkevoort nam met Dylano (zoon van  Cento Lano) is toch wel bijzonder. 

Er staan de volgende weken ook voor Patrik belangrijke wedstrijden op de agenda, en dan mag de vorm ook niet ontbreken.
Patrik trekt vanaf donderdag naar de 3-sterrenconcours in Saint-Lô.    Daar rekent hij op Verdi van de Withoeve en Donckervoort

Een dagje later zullen de paarden vertrekken voor een trip die maar liefst 3 weken duurt!  Freestyle, Dolce Vita, Verdi vd Withoeve en Inonstop van het Voorhof gaan dan naar Mijas, waar 3 weken op een rij een CSI** plaats vindt.  

Het eerste en laatste weekend rijdt Patrik de 4 paarden zelf, het middelste weekend van 5 tot 8 november krijgt hij hulp van zoon Thibeau Spits.  Dan neemt Thibeau al zeker Freestyle over, en waarschijnlijk dat weekend ook Dolce Vita.

Het zijn heel ervaringen voor Thibeau, maar bij de pony's heeft hij ook wel super vooruitzichten.    Vorige zaterdag is het ponycriterium van start gegaan in Oud-Heverlee.    Thibeau heeft momenteel 3 pony's ter beschikking, waar hij als ruiter alleen maar beter van kan worden.   

Er zijn regelmatig wat verschuivingen, waardoor Thibeau een maand geleden bijna zonder pony zat.  Nu mag hij rekenen op Kadans van de Groenheuvel, die toch wat druk van zijn schouders voelt vallen.    Cleostrade was al een week eerder toegekomen, en maakte al een geslaagd debuut in het Azelhof.  Vorige donderdag is daar ook Don Carlos bij gekomen.  Deze Don Carlos maakte bijvoorbeeld deel uit van het winnende landenteam voor Duitsland in Chevenez in 2013.

Een heel fijne ingesteldheid, en super leuk te rijden.  Dat mochten we vorige zaterdag al meteen ervaren in de proeven van 1m en 1.10m.     Met Cleostrade werd er meteen in de 1.10m gestart, waar ze een demonstratie deed.     Ook Kadans van de Groenheuvel deed het super in de 1.10m proef met een foutloze en vlotte omloop, goed voor de 6e plaats.   

Cleostrade mocht daarna nog eens binnenkomen voor de 1.20m proef, de hoogste proef vorige week.  Weer deed ze het prima foutloos, goed voor de 4e plaats.    En dat ze het zo goed doet, heeft misschien wel te maken met het feit dat ze uit een bijzonder goed nest komt.  Ze is als dochter van Ginus uit een Voltaire moeder, helemaal paard gefokt, maar gelukkig voor ons binnen de ponymaat gebleven.  Vader Ginus is als 7-jarige kampioen van Duitsland geweest onder Ulrich Kirchhoff.  We zijn dan in het jaar 1997.  Een jaar later wordt hij 3e in de Grote Prijs Norten Hardenberg.  Lang zal het succes niet duren, want een zware blessure gooit roet in het eten, en zo zal hij niet meer beschikbaar zijn voor de sport.  Gelukkig is hij dan wel actief gebleven als dekhengst.   Nu zondag 25 oktober hebben we onze eerste gewestelijke LRV indoor in Kontich.   Dan komen Kadans en Don Carlos zeker aan het werk.  Cleostrade mag een week rusten, en komt terug in actie op 31 oktober in het Woutershof.