14-04-2013

Comptesse en Withney sprokkelen FEI rankingspunten in Lummen !

Supporteren van op afstand.  In Lummen is het mogelijk dankzij de livestream, te bereiken via deze link.    Op vrijdag was er een topronde van Patrik met Withney in de FEI rankingsproef.
Geselecteerd voor de barrage, en in die barrage ging het snel, en bleven ze opnieuw foutloos!  Blijkbaar was snel niet snel genoeg, maar toch een knappe 6e plaats.  De resultaten vind je hier.    Op de vierde plaats eveneens een paard dat als jong paard hier vertoefde, met name Dame Blanche van Arenberg (v. Clinton).  Van Dame Blanche hebben we nog 2 nakomelingen hier op stal, dat belooft!!

Op vrijdag ging het voor Patrik al goed, op zaterdag maakte hij evenmin een fout.   Dit dankzij Uletta in de 1.35m proef, en een 13e plaats.  Het was vooral uitkijken naar de rankingsproef op zaterdagnamiddag, waar Patrik aan de start kwam met Comptesse vd Withoeve.   Dat Comptesse dicht familie is van Myrtille Poulois, toont ze meer en meer.  Ze wil gewoon die nul houden, en hoe.  In de proef was het best nagelbijten, want het laatste deel van het parcours moest Patrik het doen met één stijgbeugel.    In dat opzicht hebben Patrik en Comptesse elkaar gevonden, want Patrik wil toch ook zo graag die nul houden.   Het was hem gelukt, en hierdoor mochten ze door naar de barrage.    Een barrage met 13 deelnemers.
Op dat moment weet je al dat er enkele FEI rankingspunten binnen zijn, want de eerste 15 combinaties krijgen punten toebedeeld.          In de barrage deed Comptesse het weeral super, een mooie foutloze ronde.  Haar tijd was goed voor de 4e plaats!!  De winst was voor België, met Donaat Brondeel en Adorado.   De volledige uitslag vind je hier.  

Onze aandacht ging ook uit naar Moorsele, waar neef Jeroen De Winter aan het werk is tijdens de internationale jeugdconcours met Gravin en Va-Vite.   In de hoogste juniorproef op zaterdag, een proef 1.35m, werd Jeroen knap 3e met Va-Vite.  Gravin deed eveneens een prima omloop, maar kreeg 1 fout.

Zowel Jeroen als Patrik rijden hun Grote Prijs op zondagnamiddag.  In Lummen rekent Patrik op Withney, in Moorsele is het Va-Vite die de klus zou moeten klaren..    Startlijsten en resultaten van Lummen via deze link.
Zondagochtend was Patrik alvast goed begonnen, met opnieuw een foutloze en vlotte ronde van Uletta.  Dat Patrik dit weekend in vorm is, dat is zeker.  Of hij die vorm kan vast houden tot zondagavond, dat blijft nu nog de vraag. 

We hadden het al over Moorsele en Lummen, maar we hadden nog iets op de agenda..
Dit weekend was er tenslotte nog de bekwaamheidsproef van de tweeling Catherine en Lauranne Spits.   Ze waren best zenuwachtig, maar hebben het prima gedaan, dankzij de hulp van hun pony's Lucifer en Tino!   


 Bron foto: Rik Van der Sanden