30-10-2018

Contract tussen EHS - BFE en University Wuhan bekrachtigd.

Vorig jaar werd het contract getekend voor de samenwerking tussen Spits/Stal Ceulemans en BFE (Brother Fortune Equestrian - China).    Het omvatte een sportief gedeelte, en een zakelijk gedeelte, om meer Belgische paarden en know how naar China te exporteren.

European Horse Services (EHS) geloofde meteen in die samenwerking, en er werd een sponsorovereenkomst gesloten voor het sportieve luik, tussen BFE en EHS.

Bijna 1 jaar verder, mogen we heel tevreden terugblikken, er is hard gewerkt geweest.  Regelmatig vertrokken er paarden richting China.    Het voorbije weekend is wel het grootste contract dat we tot nu toe hebben binnen gehaald, officieel bekrachtigd.

Het is de University van Wuhan in China, die in september 2019 de Military Games moeten inrichten.   Ze hebben zelf 1.200 studenten die de universitaire opleiding volgen in hun Horse Academy.     Bij die Military Games komen er militairen van over de hele wereld, ginder jumping rijden, met geleende paarden.   En dit zijn niet zomaar geleende paarden.  Het zijn echt wel paarden die zich hier in België bewezen hebben op  1.30m niveau of meer.  Later zullen studenten van de universiteit met deze paarden heel wat ervaring kunnen opdoen.  

Zo hebben we  30 geschikte paarden gevonden,  we willen alle medewerkers, dierenartsen en eigenaars van harte bedanken voor alle moeite en het vertrouwen.

Het was geen evidente opdracht.  We zijn begonnen in de maand juli met de eerste selecties, er kwam een 2e selectie met bijstand van een Chinese expert.   Tenslotte werden alle paarden onderworpen aan veterinaire testen, en werd hun bloed getest om te zien of export mogelijk was.

Onze Chinese gasten hebben een tiental van die 30 paarden nog eens zelf  aan het werk gezien.  Het werd een druk weekend,  ze werden o.a. ook onthaald op het gemeentehuis van St Katelijne Waver, als dank voor de nakende samenwerking.  Ook een bezoek aan de Universiteit van Gent (faculteit Diergeneeskunde) werd gepland, overal werden ze bijzonder gastvrij onthaald. 

De accomodatie van European Horse Services werd bezocht, ze hebben zoveel ervaring mbt paarden te vervoeren per vliegtuig, maar ook de diensten en verzorging vooraf, doen ze bijzonder zorgvuldig.     Ze waren bijzonder onder de indruk, en EHS mag instaan voor  de verzorging van de  paarden van het moment dat ze in quarantaine gaan in  België, tot ze zullen landen op Chinese grond, in Wuhan .  Dit zal verlopen via de luchthaven van Luik.


Het was bijzonder belangrijk dat BFE China steeds achter ons team in Europa heeft gestaan. Moest er een probleem gekomen zijn met de University van Wuhan, hadden we hier niet in de kou gestaan.  Het geeft dan ook voor hen, als voor ons, voldoening dat ze ook achter de keuzes staan die we voor hen hebben genomen.  Het is de eerste keer dat er Europese paarden richting Wuhan vertrekken.  In het verleden kochten ze blijkbaar heel wat paarden in Kazachstan en Australië.  We vermoeden dat het ook niet de laatste keer zal zijn, dat ze op BFE beroep zullen doen, en dat ze bijgevolg in België terug komen.  

Het is dan ook door het werk van velen, dat de contracten definitief getekend zijn.   De invoervergunningen zijn ook allemaal in orde,  het financiële aspect  wordt door hen ook spoedig geregeld, waardoor  de paarden rond 10 november in quarantaine zouden kunnen gaan, en rond 10 december vliegen.   Daarna moeten we met Brother Fortune Equestrian nog de nodige ruiters/verzorgers vinden om ginder de paarden te helpen trainen. 

Moest iemand die de nodige ervaring heeft, interesse hebben om een periode van minstens 2 maanden naar de University van Wuhan te gaan, die mogen hun CV mailen naar kristel@groep-ceulemans.be.

Het feit dat Patrik het voorbije weekend gastheer moest zijn, voor deze Chinese delegatie, heeft ons doen beslissen om last minute Thibeau de plaats van Patrik te laten innemen in het Franse St-Lô.  Een kans die Thibeau met beide handen heeft gegrepen...  Met een 2e en 4e plaats voor Jacobien in de 1.45m proef, en een 5e plaats voor Belissimo in de 1.45m CSI*** LR ranking proef, waren we bijzonder tevreden.

Het volgende weekend zijn de meeste van de BFE ruiters in het Azelhof te Lier, coach Dirk Demeersman, onze Chinese vriend You Zhang,  Jeroen De Winter,  Thibeau, Lauranne  en Patrik Spits zullen er springen van 1 tot 4 november.    Ook Yaofeng Li zien we aan het werk in Lier,  Marthe Van Gorp trekt dan weer naar het Franse Lyon voor de 1e manche in de Wereldbeker Pony's.   We willen nogmaals ons BFE team en het team van onze Stal Ceulemans van harte danken voor de inzet om de sportieve resultaten te behalen, maar in dit geval om mee dit contract veilig te stellen...