12-09-2013

De 40 dagen van Groentenjumping.. We laten er gras over groeien !

Met Groentenjumping bestaan we 10 jaar, en dat hebben we dit jaar gevierd !
Nu maandag op de jaarmarkt in St-Katelijne-Waver hebben we het nog mogen merken.  De mensen praten nog steeds over de ontknoping in de Grote Prijs, en over dat kippevelmoment.

Op de jaarmarkt was het weeral onze hengst Cento Lano die de show wist te stelen.    Patrik had zijn handen meer dan vol om Cento Lano te tonen aan het publiek.    St-Katelijne-Waver heeft zo zijn tradities..

Groentenjumping met Pasen was ook traditie geworden, en deze ochtend kregen we plots zo'n ingeving.  De maand april zit helemaal vol naar organisaties toe.   We willen daar dan ook niet roeren in dat potje, en zijn opgeschoven naar het Pinksterweekend.  Net 40 dagen na Pasen.  We hopen dan op zon, aangename temperaturen, leuke sfeer en topsport in de piste.

We willen ook leren uit onze fouten, en we waren zelf niet tevreden over de tweede piste dit jaar.   Het kan ook te maken gehad hebben met de vorst waar we tijdens de CSI*** mee te maken hadden, het waren in ieder geval niet de ideale omstandigheden.    Tijdens het 2e weekend waren er wel mooie wedstrijden te zien op de 2e piste, en waren er geen problemen meer.  Daarna hebben we meteen alles terug gelijk gelegd, en een goede graspiste opgezaaid.  Ze ligt er nu geweldig chique bij, al zeggen we het zelf!     Het is de bedoeling dat volgend jaar het internationaal weekend zou plaats vinden op deze 2 pistes, waarbij de hoofdrubrieken wel voorzien blijven voor de zandpiste.  

Volgend jaar willen we niets aan het toeval overlaten.  We willen al een "testwedstrijd" op voorhand.   Zien of beide pistes geschikt zijn voor sport van de bovenste plank.    Even gekeken naar de agenda, en het Paasweekend in 2014 valt samen met één wedstrijd in de Springtour van Lummen.  Wie interesse heeft om die agenda te bekijken, die was terug te vinden op www.vlp.be, en hier onder tevens in de bijlage.

Ideaal is het niet, maar we zien er toch iets in.    We gaan er van uit dat we niet de massa inschrijvingen zullen hebben, maar soms hoeft dat niet.
We hebben onze kandidatuur vandaag ingediend voor een nationale Gold League wedstrijd met Pasen, van 19 tot 21 april 2014.  We zullen het programma nog uitwerken, en zien wat we kunnen doen in combinatie met LRV/ Vor, zodat ook de regionale ruiters aan bod komen in 2014.   

Er is ook een kandidatuur ingediend voor CSI*** St-Katelijne-Waver van 6 tot 9 juni 2014.  Op die 40 dagen heeft het gras tijd om te groeien, wij tijd om onze batterijen op te laden, en tijd om er iets speciaals van te maken.

Ook de pony's zullen we niet vergeten!    Onze kinderen zijn goede vorderingen aan het maken, enorm leuk!   Nu zondag 15 september is het provinciaal kampioenschap paarden, waar we vertegenwoordigd zijn door neven Jorgen en Jeroen De Winter, ieder met 2 paarden.     Het provinciaal kampioenschap van de paarden vindt plaats in Morkhoven.

Een week later begint LRV Herenthout aan PNP 2013, het provinciaal en nationaal kampioenschap pony's.  Voor ons zal dit misschien in de schaduw staan van het WK jonge paarden en het BK seniors in Lanaken, maar toch..

We mogen nu toch al wel melden dat we kei fier zijn met de selecties van onze kinderen.   De volledige lijsten kan je vinden in de bijlage.

Even snel doorgenomen, en het wordt best een drukke dag!  
Ons nichtje Nathalie De Winter mag meedoen aan het kampioenschap in springen en dressuur met Beauty en Gipsy.
Nichtjes Mieke en Julie Ceuterick zijn er bij in D licht met Mateo, Belle en Koy Hof ter Zeedycke.

Onze dochter Lauranne Spits deed het hele seizoen alles al foutloos met Tino, en is er bij in de reeks B beginnelingen.  In dressuur mag ze haar kans wagen met Fritske.   Tweelingzus Catherine Spits springt mee met Empress in B beginnelingen en met Lucifer in de reeks a.

Onze zonen Marnick en Thibeau Spits mogen met 100% van hun pony's gaan, knap is dat!
Voor Marnick zijn dat Venus (D M), Katinka (D L) en Kirrewietje.

Voor Thibeau wordt het nog iets drukker, en hij gaat van A tot D!    Met Pamela (A), Saartje (B licht), Spirit (C licht), en Sunny en Corne's Juliette in de reeks D licht wist Thibeau zich telkens hoog te klasseren in de ranking.   Meer info over de LRV kampioenschappen via www.lrv.be.
 
Documenten
Kalender CSI*** 2014 voorlopig
LRV selecties provinciaal kampioenschap