26-02-2013

Groentenjumping gaat internationale toer op, ook in de keuken!

Als er gisterenavond bij ons thuis een verborgen camera zou gestaan hebben; dat zou top-beelden opgeleverd hebben.
Met 8 "wijzen" hebben we een geïmproviseerde wijn-proef avond georganiseerd.  
Eén van de grappigste uitspraken was bijvoorbeeld "Als je kiest voor deze witte wijn, dan drink ik een hele dag bier!".  Natuurlijk onze eigenste Jos Ceulemans die er bij betrokken werd!

We denken dat we enkele heel goede wijnen hebben weerhouden.  Omdat we er zelf niet helemaal uitgeraakten, en enkele wijnen de kans wilden geven; wordt er in het Vip-gedeelte zelf ook een selectie van wijnen weerhouden.
We willen geen stoeferkes-jumping worden, maar een jumping waar iedereen welkom is.  Het Vip-gedeelte zal in ruimte dan ook niet gigantisch groot zijn.    Het volledige publiek is welkom, en aan iedereen is gedacht.

Ook de catering is ondertussen toegezegd.    Het wordt echt genieten; zowel voor de Vip met de walking dinners, als in het publieksrestaurant.
Er zijn al heel wat tafels gereserveerd, en we willen er maximum 50 ter beschikking stellen, dus voor max. 300 personen.

We gaan met de catering ook de internationale toer op.  
Op vrijdag 29 maart is er een avondsessie met Aziatisch eten;  zaterdag 30 maart hebben we een namiddag-sessie en avond-sessie en kiezen we voor de Spaanse keuken.   Paaszondag 31 maart hebben we een namiddag- en avondsessie met een Italiaans tintje.    Afsluiten doen we in schoonheid op paasmaandag 1 april met één lange namiddag-sessie en houden we het lekker Belgisch.

Het restaurantgedeelte wordt verzorgd door Gybels, die o.a. ook instaan voor het Vip-gedeelte in Tomorrow Land.   Het paardenmilieu is voor hen nieuw, maar ze hebben ons alvast aangenaam verrast met hun menu's.
Een voorsmaakje:
 

 
Thema: AZIË  (vrijdagavond 29 maart)
 
Voorgerechten:
-          Assortiment van sushi met wasabi, sojasaus en garnituren
-          Dim sum- pasteitje met zoetzure saus
-          Verschillende soorten loempia’s en fan kwo
-          Salade van noedels / kip / sesam / soja
-          Gebakken ribbetjes
-          Teriyaki steak / koriander
-          Kip Yakitori
-          Salade van scampi / paprika / kokos / munt
-          Rijstsalade / tofu / curry
 
Dagsoep: consommé van eend met wonton
 
Hoofdgerechten
-          Assortiment wokgerechten met o.a. kip, varkensvlees, rundsvlees, eend, vergezeld van verschillende sauzen zoals sechuanpeper, curry, hoisin, curry, zoetzuur, … aangevuld met verschillende soorten Chinese groenten zoals soja, bamboescheuten, paksoi, zoete punt paprika, shiitake,…
-          Thaise viscurry met curry, kokos en limoen
-          Kip tikka masala
-          Peking eend
-          Tempura van Aziatische groenten
 
Uitgebreid dessertbuffet met
-          verschillende soorten gebak zoals Zwarte woudgebak, fruitbavarois, javanais, misérables, forêt noire, chocoladetaarten, appelgebak, kriekengebak …
-          Aangevuld met tiramisu, rijstpap, chocomousse, panna cotta en mini-gebakjes
-          Vergezeld van vers fruit


Thema SPANJE (zaterdag 30 maart, namiddagsessie en avondsessie)
 
Voorgerechten
-          A la minute gesneden Spaanse delicatessen zoals Lomo Iberico, serranoham, superanno, chorizzo aangevuld met tapas en aangepaste broodsoorten
-          Tonijn / paprika
-          Inktvis / olijfolie / Mediterraanse kruiden / gemarineerde ansjovis
-          Citrus / kip / salade / croutons
-          Patatas bravas
-          Tomatensalade
-          Tortilla’s en empanadas
-          Gazpacho
-          Calamares met alioli
 
Dagsoep: Zarzuela
           
Hoofdgerechten
-          Paella met kip
-          Paella met zeevruchten
-          Gamba’s à la plancha
-          Gegrilde sardienen
-          Spaanse gehaktballen / tomatensaus
-          Zwaardvis / olijfolie / zongedroogde tomaten / zwarte olijven / dragon
-          Opgevulde konijnenrug / vijgen
-          Gegrilde lamsbout / ratatouille / tijm
 
Uitgebreid dessertbuffet met
-          verschillende soorten gebak zoals Zwarte woudgebak, fruitbavarois, javanais, misérables, forêt noire, chocoladetaarten, appelgebak, kriekengebak …
-          Aangevuld met tiramisu, rijstpap, chocomousse, panna cotta en mini-gebakjes
-          Vergezeld van vers fruit



 
Thema ITALIË (zondag 31/3/13; namiddagsessie en avondsessie)
 
Voorgerechten
-          À la minute gesneden Italiaanse delicatessen zoals bergham, parmaham, sopressa, Toscaanse ham met zwarte peper, pancetta, banesto, stoffelotto, Mortadella,  aangevuld met antipasta’s en foccacia’s
-          Carpaccio / Parmezaan / ruccola / kappertjes
-          Vitello Tonato
-          Tomaat / mozzarella / olijfolie “sassiciaia”
-          Gemarineerde zalm / rode biet / zuring / kruidensla / mierikswortel
-          Zeevruchtenschotel: gamba’s / mosselen / scampi’s
-          Tonijn / penne / paprika / courgettes / aubergine
-          Aangevuld met koude pastalades
 
Dagsoep: Minestrone
         
Hoofdgerechten
-          Tagliatelle / vongole / witte wijn
-          Cannelloni / kalfsvlees / tomatensaus / basilicum
-          Penne arrabiata / pecorino 
-          Ravioli carne / tomaten-mascarponesaus
-          Pappardelle / champignons / kip
-          Saltinboca / kalfsvlees / parmaham / mozzarella / Salie
-          Risotto / Parmezaan / gemarineerde tomaatjes
-          Lasagne bolognaise
 
Uitgebreid dessertbuffet met
-          verschillende soorten gebak zoals Zwarte woudgebak, fruitbavarois, javanais, misérables, forêt noire, chocoladetaarten, appelgebak, kriekengebak …
-          Aangevuld met tiramisu, rijstpap, chocomousse, panna cotta en mini-gebakjes
-          Vergezeld van vers fruit
 
 
 
 
Thema: BELGIË (maandag 1 april 2013, namiddagsessie)
 
Voorgerechten
-          Salade van speksnippers / roquefort / boontjes / aardappelen
-          Tomaat / hand gepelde garnalen / verse mayonaise / kropsla
-          Haring / dille / dressing
-          Tartaar van Belgisch Blauwwit
-          Assortiment van gerookte Belgische vleeswaren zoals filet d’anvers, gandaham, Vlaamse boerenham, filet de sax
-          Aangevuld met groentenschotels
 
Dagsoep: Aspergevelouté / Breydelham
 
Hoofdgerechten
-          Tong op Oostendse wijze
-          Asperges / gekookt ei / geclarifieerde boter / peterselie
-          Waterzooi van kip / witte en groene asperges
-          Vlaamse stoverij / gouden Carolus / frietjes
-          Koninginnenhapje / bladerdeeg / puree
-          Rosbief / primeurgroenten / jus
-          Gegrilde krieltjes / kruidenboter
 
Uitgebreid dessertbuffet met
-          verschillende soorten gebak zoals Zwarte woudgebak, fruitbavarois, javanais, misérables, forêt noire, chocoladetaarten, appelgebak, kriekengebak …
-          Aangevuld met tiramisu, rijstpap, chocomousse, panna cotta en mini-gebakjes
-          Vergezeld van vers fruit
 
Iedereen is uiteraard welkom, en zie hier onze uitgebreide keuze, aan democratische prijzen, in ons publieks-restaurant. 
 
 
Restaurant Self Service
(11u-21u)
 
-          Assortiment belegde broodjes
 
-          Dagsoep / brood / boter 
-          Vol au vent / groentengarnituur / puree of frietjes
-          Stoofvlees / groentengarnituur / puree of frietjes
-          Spaghetti Bolognaise / gemalen kaas / brood
-          Penne arrabiata / Parmezaan / brood
-          Tongrolletjes op Normandische wijze / puree
-          Steak / champignon- of pepersaus / slaatje / puree of frietjes 
-          Chocomousse/          Rijstpap/          Tiramisu

 
 
Het weekend van 5 tot en met 7 april, worden er geen walking dinners meer voorzien, maar blijft dezelfde keuze beschikbaar in het publieksrestaurant.

We geven wel de mogelijkheid om een tafel te reserveren voor 6 personen, zodat je een leuke, vaste plaats hebt.  Hier in zitten 6 kaarten inbegrepen voor de verzorgde BBQ op 6 april.   Een tafel kan gereserveerd worden aan 300 euro excl. BTW.  
 
Er kunnen ook aparte kaarten besteld worden, om te komen eten op 6 april.
Voor volwassenen is dat aan 20 euro per persoon; voor kinderen jonger dan 12 jaar aan 12 euro per persoon. 
 
 
 
 
Luxe vlees barbecue (volwassenen)
 
Wij stellen een assortiment voor u samen dat zowel de fijnste vleeswaren omvat als de klassiekers zoals
-          Chateaubriand met hofmeesterboter
-          Ierse Aberdeen
-          Lamsvlees uit de Pyreneeën
-          Eend uit Perigord
-          Belgisch billemankalf
-          Worstjes als BBQ-worst, Merguez, …
-          Diverse brochettes
-          Gevogelte in al zijn glorie
-         
 
Barbecue (kinderen)
-          Hamburger
-          Barbecueworst
-          Kipfilet
 
Bouquet uit de tuin met samengestelde salades zoals
-          Zuiderse salsa van tomaten: kerstomaten / pruimtomaten / coeur de boeuf / pijpajuin / vinaigrette
-          selder / walnoten / appel / vinaigrette
-          bonen / uitjes / fijne kruiden
-          komkommer / notensla / rode ajuin / okkernoten /vinaigrette
-          boontjes / erwten / slijmerwten / kervel / olijfolie
-          wortelen / selder / lente-ui / paprika / vinaigrette
-          snijbiet / tuinbonen / pecorino
-          salade van verschillende soorten jonge blaadjes sla
-          bloemkool / broccoli / romanesco / dressing
-          rode paprika / gele paprika / groene paprika / peterselie / olijfolie
-          aardappelen / olijven / gedroogde tomaten / gegrilde paprika’s
-          jonge krieltjes / boontjes / vinaigrette
-          aardappelen / ajuin / augurk / peterselie / mayonaise
-          rijst / brunoise /erwten / mais
-          tarwe / Zuiderse groenten / tomatencoulis
-          pasta / rode of groene pesto / verse kruiden
-          Farfalle / palmharten / Zweedse dressing
-          Griekse pasta / olijven / feta / tomaten
Inclusief koude en/of warme sauzen en broodjes
 

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren blijft de boodschap.  Als je meer info wil, mag je steeds mailen naar kristel@groep-ceulemans.be
 Voor het eerste weekend zijn er nog enkele tafels beschikbaar, aan 2.500 euro excl. BTW, voor 6 personen, voor de 6 sessies (drank en eten inbegrepen). 
Reserveren per sessie kan ook, maar niet op zaterdagavond en het wordt ook moeilijk op  maandagnamiddag.
Als er nog plaatsen vrij zijn, kan je reserveren voor één sessie, met 6 personen.  Hiervoor is de kostprijs 600 euro per tafel van 6 personen, drank en eten inbegrepen.