09-02-2016

Deze week naar Sentower Opglabbeek, het WK Children + CSI** en CSI pony's.

 Ondertussen is het hier zelf redelijk stil geweest, even bekomen na de Winter Equestriannights, waar de winst van Belissimo in de 1.35m proef en de 4e plaats van Jeroen De Winter met Gretel in de Grote Prijs een echte opsteker was!
Mooie overwinning trouwens van Catherine Van Roosbroeck, bijzonder verdiend.


We wisten dat we deze week een vrij belangrijke wedstrijd hadden in eigen land voor Thibeau, met o.a. zijn pony's Don Carlos en Cleostrade.  Daarvoor gingen we vorige week op training, en we namen nog een extra jonge pony mee.  En daar ging het even mis..   Tot vanochtend heeft Thibeau met krukken gelopen, en zag het er nogal slecht uit.    Maar op karakter en met een goed steunverband gaat het wel lukken.
Hij heeft idd wel iets fijn om naar uit te kijken, deelname aan het Wereldkampioenschap van de scholieren.  Voor ons is het een ontmoetingsplaats met kinderen van andere continenten.   Twee paarden nemen we zelf mee, en via loting wordt bepaald wie Thibeau zelf mag rijden.
Onze Jacobien Dwerse Hagen deed het weer schitterend op de Wen in het Azelhof, en haar hebben we nu rust gegeven.
We rekenen nu graag op Abine en Carlina.    Straks weten we dus wie Thibeau zelf mag rijden in het WK Scholieren, en zullen we weldra de nieuwe ruiter van ons ander paard kennen en ook de nodige tips en begeleiding proberen te geven.

Patrik komt later deze week zelf ook meedoen, bij een CSI** in de Sentower, leuk dat het op dezelfde locatie is.  Dikwijls is het zoeken om altijd alles georganiseerd te krijgen voor onze jeugd, en moeten we soms beroep doen op mensen die het goed met onze kinderen en onze sport voorhebben om uit de nood te helpen.
Wij mogen zo dikwijls rekenen op onze ouders en schoonouders, en kameraad Kamiel Michiels die nu bvb mee de veterinaire keuring in goede banen leidt.  Hoe het verder verloopt in het Sentower park, kan je volgen via deze link.


Het zijn die mensen die o zo belangrijk zijn.   Zo kennen we ook Dirk Vandoorne, steun en toeverlaat voor junior Axel Vandoorne.    Dirk is gisteren aan de gevolgen van een hartaanval op 40-jarige leeftijd overleden.  Hij zal enorm gemist worden in de paardenwereld.  Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Dirk.