22-07-2013

Deze week ponykamp, met brevetten op donderdag 25 juli 2013.

Nu even geen echt nieuws..    We zijn in vakantie-stemming en dat heeft alles te maken met de 20 kinderen die komen logeren deze week voor ons eerste ponykamp.
Heel leuk, maar er wordt ook wel gewerkt..  Theorielessen, spring- en dressuurlessen wisselen elkaar af.   Met uiteraard 's avonds altijd een avondactiviteit.

Met dank aan Janne en Naomi om de bezielers van dit ponykamp te zijn.  Eveneens dank aan kookmoeders Sandra, Kathleen en Kris, die tijdig hadden ingezien dat ik precies op dat gebied wat hulp kon gebruiken.
En uiteraard ook dank aan extra lesgevers Jolien Jaeken, Magali Bastaens,  Maurice Van Roosbroeck en Patrik Spits.     
En vooral de kinderen danken onze buurman Wilfried die alvast zijn zwembad ter beschikking stelt.. Met deze temperaturen, ideaal! 

We zijn benieuwd wie nu donderdag zal slagen in het behalen van de bekwaamheid, A brevet of B brevet, als dit wordt afgenomen door VLP.

Voor de ouders die graag komen kijken, volgt er snel een indicatie van tijdsindeling. 
Normaal wordt het theoretisch examen afgenomen rond 13u.   Vanaf 14u wordt het practisch examen afgenomen in de rijhal Hageweg 5.

Onze zoon Thibeau Spits heeft het voorbije weekend nog extra ervaring opgedaan, iets dat hij kan gebruiken voor het afleggen van het B brevet.

Samen met Marnick waren ze er bij in Zangersheide, om er mee voor te zorgen dat Patrik zijn 6 6-jarige paarden tijdig in de piste zou kunnen rijden.   We mogen toch spreken van een succes in Lanaken.
We hebben een wildcard voor het Wereldkampioenschap 6-jarigen te pakken met Valence DH Z (Va-Vite x Toulon).  Ze werd 2x derde in de kwalificaties, goed voor de 2e plaats in de eindranking.

Voor Caveman of the 2 Notes (5-jarige zoon van Cardento) was de fout in de 2e fase op zaterdag er teveel aan.. Hij deed nochtans een goede remonte op zondag met de overwinning bij de 5-jarigen.

Onze neef Jeroen De Winter deed het op zaterdag uitstekend met winst van Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) in de kwalficatie voor de 6-jarigen.  Echt jammer dat hij zondag in de fout ging, want zo zijn ze er nog niet bij op het WK.  Ze krijgen uiteraard een herkansing met de kwalificatie van de 6-jarigen in Gesves. 

Die kwalificatie vindt plaats op dinsdag 30 en woensdag 31 juli, met het echte Belgisch Kampioenschap in de week van 13 tot 18 augustus.  Patrik heeft eerder nog enkele leuke internationale concoursen op de agenda.  Dit weekend is er een tweesterrenconcours in Bonheiden.   Hiervoor rekent hij op Uletta (dochter van Cento Lano).

Gisteren werd er nog een andere dochter van Cento Lano 2e op het HROV kampioenschap.  Eéntje die we hier graag gekend hebben bovendien.  Dan hebben we het over Benfica van Vlieringen (Cento Lano x Lys de Darmen).  Zij is de halfzus van Vinca Major van Vlieringen, winnares van tal van internationale GP  wedstrijden.

Vorige week waren de juniors en youngriders in de ban van hun Europees kampioenschap in Vejer de la Frontera.  Daar kwamen we de naam Belle Vue Infant tegen onder een Italiaanse ruiter.  Deze Belle Vue is gefokt door schoonvader Laurent Spits, en laat die nu net ook een dochter van Cento Lano zijn...

Deze week zijn we in de ban van een ander kampioenschap,  het Europees kampioenschap pony's in het Italiaanse Arezzo.  De pony Galinka is ondertussen goed aangekomen.  Schoonzus Diane Kooremans is met onze neef Jorich Spits (ponyruiter van dienst) en met enkele supporters bijna toegekomen.  We duimen alvast van op afstand!!

Ook Kobe Hendrickx met Kantje's Amethist  (ex pony van onze neef Jeroen De Winter) en Antwerpse LRV ruiters Charlotte Mertens (Grandiosa) en Laurens Matthyssen (Winnetou de Semilly) mogen zeker op onze steun rekenen!