05-02-2013

Dit weekend Wen in Hulsterlo ! Jonge paarden, hengsten en routiniers aan het werk.

Vanaf woensdag 6 februari is Patrik aan het werk op de www.winterequestriannights.be.   We beginnen er aan met de jonge paarden; Donckervoort (5) en Hatlantic,  Vichy Dh Z en Valence DH Z bij de 6-jarigen.
Later op de avond komt Feline (Querlybet x Isaura) nog in actie.        Deze 8-jarige merrie is eerder in de fokkerij geweest, en is aan een inhaalmanoeuver bezig, waar we ze graag de tijd voor geven.   Voor Feline voorlopig geen hogere parcoursen dan 1.20m.

Uletta (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve) is ondertussen 9 geworden, en mag de 1.40m wedstrijd op donderdag en zaterdag afwerken.   In de Grote Prijs Wen op zaterdagavond springt Patrik met Comptesse vd Withoeve.    Als voorbereiding zal ze ook op donderdag alvast de 1.40m springen.    
Withney krijgt normaal gezien dit weekend wedstrijd-rust.  Ze komt pas terug in actie op de internationale driesterren-concours in Bremen, van 1 tot 3 maart.

Op zondag wordt in Hulsterlo de 2e manche van de www.hengstencompetitie.be verreden.  Patrik neemt er deel met Honduras (Balouco) en Donckervoort (Whitaker).   Enkele dagen geleden maakte ik een analyse over de eerste manche van de hengstencompetitie.  We waren terecht fier dat we al bij 6 hengsten Ex-Feestveiling kwamen, die het foutloos deden over de hindernissen.    We mogen hier een correctie maken, want het waren er maar liefst 7! 
Bij de 6-jarige hengsten (of voor sommige ruiters) bleek de chrono een probleem.  Zo ook voor Patrik met Honduras, die tegen een tijdfout op keek.  Maar even goed was de tijd de struikelblok voor Karel Olbrechts die de heel vermogende Can Remember onder het zadel heeft.  En uiteraard mogen we deze 6-jarige zoon van Diamant de Semilly niet vergeten in ons lijstje referenties voor onze Feestveiling.   Of deze 7 (Honduras, Can Remember, Caspar, Dilano, Carlsberg, Jonsaunier en Javel) het zondag terug prima doen, kan je live ontdekken in Hulsterlo of via www.horse-live.com.   

Er zijn nog enkele wedstrijden af te werken binnen LRV.  Nu zondag is er eveneens de laatste gewestelijke LRV indoor bij ons in de rijhal, in organisatie van LRV St-Katelijne-Waver.
Onze neven Jeroen en Jorgen De Winter hopen alvast nog enkele selectiepunten te sprokkelen en een deelname aan het provinciaal kampioenschap LRV veilig te stellen.  Voor de paarden wordt dat gehouden in Brecht, op 17 februari.


Gekoppelde paarden
Can Remember - Belgium (Van Bossel - Stal 't Waaihof)
Caspar - Belgium
Honduras vd Dwerse Hagen - Belgium (Clee-De Vos-Spits)
Donckervoort