06-08-2014

Dolce Vita in Gijon, het zoete leven op ponykamp thuis...

Dolce Vita, wat zoiets betekent als het zoete leven.      Voor ons betekent Dolce Vita de bruine Darco merrie, dochter van Laetitia, die met James Peeters op 6-jarige leeftijd het totaal klassement van de cyclus won.

Het was op het laatste moment dat Patrik besloot om deze merrie mee te nemen naar CIO***** Gijon in Spanje.  We wisten dat het daar geen gemakkelijke opdracht zou worden.
Ook krachtpatser Uletta mocht mee, en onze trouwe Withney.    Voor de jonge paarden mocht Vichy DH Z, halfzus van Withney mee om ervaring op te doen.    Zij is zelden onder de indruk.

Gijon is prachtig, super mooi georganiseerd, de hindernissen en het terrein tot in de perfectie verzorgd.

De plaatselijke bevolking houdt van gokken, en dat is wel duidelijk.    De landenprijs bijvoorbeeld was op zaterdag één van de hoogtepunten van het weekend, maar daar kon niet op gegokt worden.
Er kwam dan ook niet echt de massa volk op af.    De speedproef later op de avond daarentegen, dan was het wel full house.   

De proeven worden altijd ingedeeld in groepen van 9 of 10 ruiters, waar het publiek massaal gokt wie de beste van deze groep zal worden.     Dan wordt de wedstrijd terug 20 minuten stil gelegd, om de mensen de kans te geven hun winstsommen te innen en terug te investeren in de volgende groep.

Een proef van 60 ruiters met barrage achteraf is op die manier een hele opdracht.   Maar het heeft iets, absoluut wel.  Het publiek leeft mee, niettegenstaande dat het regent of onweer, de show must go on..

Het was dus een weekend met ups & downs, waar we in de landenprijs beseften dat Withney niet meer de krachten heeft die we zo graag bij haar hebben gekend.   Ze heeft nog wel conditie, ze heeft nog mentaliteit, maar niet meer de kracht voor dit niveau.   Het kan ook te maken hebben met de slechte timing van haar blessure, net na de concours van Hardelot.  Daar toonde ze nog wel vorm en vermogen op 1.55m niveau.   Die 6 weken verplichte rust achteraf op haar leeftijd, waren niet ideaal.   Misschien is de revalidatie nog niet helemaal achter de rug.  In ieder geval wordt wel gedacht aan het einde van de carrière van Withney.   Wanneer ze haar laatste wedstrijd zal springen, dat weten we nog niet exact.

Wie nog niet aan hun laatste wedstrijden toe zijn, dat zijn vast en zeker Uletta en Dolce Vita.  Ze hebben ons dit weekend op een fijne manier verrast.   Niet onder de indruk van de hoogte, en er voor willen gaan.

Met Dolce Vita had er zelf nog meer ingezeten.  Op vrijdag was ze op weg naar een topklassement, maar dan toch net iets te kort gedraaid...      Ze had het even niet begrepen, daar stond ze stil, en Patrik terug met 2 voeten op de grond.

Op zondagnamiddag ging Patrik niet tot het uiterste gaan in de chrono, een proef progressief op joker.  Een slimme beslissing, met een knappe 4e plaats tot gevolg.  En heel fier! 
Uletta deed het ook uitstekend op 1.50m niveau en wist een 7e en een 10e plaats te behalen, met telkens heel vlotte nulrondes.    We willen onze Belgische collega-ruiters die mee in Gijon waren bedanken voor het heel fijne weekend.  

Het feit dat we geen Grote Prijs in Gijon hebben gereden, betekende dat de paarden een dag eerder thuis waren.    Ze zijn voldoende uitgerust, zodat Uletta en Dolce Vita opnieuw mogen vertrekken.  Deze keer is het geen verre verplaatsing, maar blijven we in eigen land voor een heel mooie driesterren concours in Beervelde.

Ook Veneto (Va-Vite x Withney) mag de volgende dagen mee aan het werk.    Zijn volle zus Vicenza Rosa zal het laatste weekend van augustus met onze zoon Thibeau Spits richting Nieuwpoort mogen voor de Beker van België scholieren. 

Daar vieren we het einde van de vakantie, die we binnenkort zeker hebben verdiend.  In totaal gaan er bij ons thuis 4 ponykampen door.   Twee ponykampen worden samen met de gemeente St-Katelijne-Waver ingericht, maar we hebben ook 2 interne ponykampen, waar we meer gevorderde ruiters willen klaar stomen voor de VLP brevetten.

Voor ons is dit eigenlijk onze vakantie, want geweldig om ze allemaal bezig te zien.  Met een top leiding, een heel leuke sfeer, geweldige kookmama's  en toffe kinderen.      Ook onze eigen kinderen moeten soms opdraven om mee in te springen.  Deze week staat het ponykamp in teken van horror..

Onze zoon Thibeau Spits moest gisteren mee acteren en doen dat hij dood was.  Duidelijk vermoord, en dan moesten de kinderen op zoek naar de moordenaar met het spel Cluedo.

Op voorhand had Thibeau toch zijn twijfels, en liet hij me verstaan dat hij bang had als dode zijn tekst te vergeten..
Ik moet hem dan toch wel heel vreemd hebben aangekeken, waarop hij dan toch in de lach schoot..    Grapje, hé, mama..

Onze "dode" heeft het gisteren schitterend gedaan;   de kinderen nog beter, want ze hebben de moord weten op te lossen.    Dit weekend is het enkel op vrijdag ernst, wanneer ze hun examens mogen afleggen.  Ook de voorbereidingen verlopen zeker wel serieus.. 

Waar het ook serieus zal zijn, is de wedstrijd in het Azelhof nu zaterdag, waar we van start gaan met onze pony's in de pony challenge.    Op zondag trekken we met LRV naar het ponytornooi in Vissenaken.