15-05-2013

Eerste buitenlandse trip sinds februari; CSI*** Bethune met Withney en co.

We hebben er een tijd niet aan proberen te denken, aan rankings en selecties..    Toch moet je als ruiter bij de zaak blijven, om naar mooie organisaties te kunnen gaan.      
We hebben heel wat tijd en energie gestoken in onze eigen organisatie; de Groentenjumping.   Patrik heeft zowel op organisatorisch als op sportief vlak zichzelf overtroffen op onze eigen concours.   Dat blijkt nu o.a. ook uit de meest recente FEI ranking, waar hij een klim maakt naar een mooie 138e plaats!    Nu kan er terug meer tijd uitgaan naar de sport, en dan is er terug een eerste verplaatsing over de grenzen heen.

Het is van de concours in Bremen geleden (eind februari), dat Patrik nog in het buitenland was.  Deze keer trekt hij richting Frankrijk, naar CSI*** Bethune.    Startlijsten en resultaten zijn te vinden via deze link. 
Heel wat Belgische ruiters komen er aan de start.    Patrik neemt alvast Withney mee, in gezelschap van Umosa en Uletta.  Ze komen voor het eerst  in actie op zaterdag.  De Grote Prijs wordt verreden op Pinkstermaandag.

De laatste keer dat Umosa op wedstrijd was, heeft ze wel indruk gemaakt in de Derby van Lummen.  Patrik had meer dan zijn handen vol met haar, maar op karakter hebben ze het samen volgehouden tot de finish!   Hun prestatie was goed voor de 10e plaats, winst was er voor Guy Williams.   We hebben de video mogen ontvangen van Patrick Luyten, die zowel de proef van Patrik en Umosa, als die van Guy Williams in beeld wist te brengen.   De video is te bekjken via deze link. 

In Frankrijk is er dit weekend een andere wedstrijd, die veel meer aandacht zal krijgen.  De aftrap van de FURUSIYYA FEI NATIONS CUP, 1e divisie, wordt dit weekend gegeven in het Franse La Baule.     België heeft er een uitnodiging voor ontvangen, en kan deelnemen met : Dirk Demeersman, Francois Mathy jr.,  Ludo Philippaerts , Olivier Philippaerts  en Dominique Hendrickx.      Vorig jaar nam Frankrijk een slechte start op eigen bodem. 
Dit jaar lijkt er op de Franse ruiters geen maat op te staan.  Na winst in Lummen, wonnen ze vorige week ook de landenprijs in Drammen (2e divisie).    En zo zou Philippe Guerdat voor de 3 op 3 kunnen gaan in La Baule, als coach van het Franse team.   Over een debuut gesproken!  Resultaten van CSIO La Baule via dezelink

We kijken uit naar een selectie van Patrik en Withney voor het Belgische team.  Mogelijk zou dat het geval kunnen zijn voor CSIO Sopot in de maand juni.     We hopen dat mee dankzij haar bijdrage België terug kan promoveren naar eerste divisie.  In Lummen hebben de Belgen hun start een beetje gemist.   Volgende week is er een nieuwe kans, met de CSIO Kopenhagen.