01-01-2018

Emoties in Mechelen, Emoties in St-Katelijne-Waver! 3 overwinningen voor Stal Ceulemans!

Wie er ook 5 dagen actief bezig is geweest, gaat het kunnen beamen..  Je moet er heel eventjes van bekomen, maar wat een week hebben we er op zitten!

Met dat tikkeltje geluk, had er zelf nog meer in gezeten, maar bijzonder tevreden met nu al 3 overwinningen voor onze jongste ruiters.  Een terugblik: 

Na de overwinning op donderdag van Thibeau met Juragold Bormes in het 1.30m juniors, stond er 's avonds nog een rubriek met barrage achteraf, met een hoogte tot 1.35m.  En dit voor de pony's...  Het was geen evidente proef, en Thibeau slaagde er in zich te plaatsen voor de barrage met 4 kandidaten.  Hij moest als laatste binnen, en kon die proef op zijn naam zetten!   
Bijzonder tevreden met de manier waarop onze pony Cleostrade deze week haar best heeft gedaan.  Op die hoogte had ze toch nog geen ervaring op wedstrijd.    We hebben geprobeerd met zo weinig mogelijk druk te werken richting de finale op zaterdag, net voor de echte Wereldbeker proef.    Nochtans was de druk er al automatisch, want Thibeau wist dat het de laatste wedstrijd bij de pony's zou worden, en hij wou die graag op een mooie manier afwerken.  Hij wist ook dat hij mee het klassement in de wereldbekerstand aanvoerde, en dat maakte het zichtbaar er niet gemakkelijker op.
Zijn 1e ronde op zaterdag had hij niet zo prima gereden... Even was er de ontgoocheling, maar de moraal werd terug opgekrikt.  Met bijzondere dank aan coach Dirk Demeersman.   Thibeau heeft zich in de 2e rond prima herpakt, en met de nulrit op de zware 1.35m proef,   mag Thibeau tevreden terug blikken op zijn hele pony carrière.  Het zal nu aan de tweelingzussen Catherine en Lauranne zijn om het met de pony's van Thibeau even goed proberen te doen...


Catherine en Lauranne Spits waren best wel in vorm de voorbije week.  Catherine en Galinka deden het uitstekend in de 1.10m pony proef op vrijdagavond.  Lang stond ze aan de leiding in deze proef, met een vlotte en foutloze 2e fase.  Het is uiteindelijk de voorlaatste starter in de proef, die haar naar de 2e plaats zou verwijzen.

We bleven op zoek naar de 3e overwinning, en eigenlijk was onze neef Jeroen De Winter nog dichtbij geweest met Karmelita van den Dries.  De pas 7-jarige merrie deed het uitstekend in de Grote Prijs van de juniors.  Het zag er naar uit dat Jeroen zichzelf kon opvolgen als winnaar in de Grote Prijs youngriders, na de winst met Gretel vorig jaar.
Vake Jos Ceulemans was al overtuigd dat hij een topsnelle barrage rit had gereden, en hij begon al enthousiast te roepen..  Maar eigenlijk moest Jeroen er toen nog 4 springen... De dubbelsprong die daar op volgde, daar tikte Karmelita 2 balken uit de lepels..    Of die fouten te maken gehad hebben met een fractie concentratie-verlies, wie zal het zeggen... In ieder geval zat vake Jos zelf achteraf in zak en as.. Hij vond het bijzonder vervelend voor de eigenaars, en voor Jeroen en zijn team zelf..     Maar niets aan te doen, we moeten altijd door.  Niet bij de pakken blijven zitten.   Het was bovendien een mooi podium met Claire Putters, Tim Prouvé en Gilles Nuytens.  

Tussendoor konden we genieten van de vakmanschap van Niels Bruynseels, die zomaar even op magistrale wijze 3 proeven in Mechelen op 5-ster niveau wist te winnen..
Wat een talent uit onze buurt, we kunnen er alleen maar met zijn allen achter staan...

Zelf hadden we nog enkele ijzers in het vuur.  
Patrik en Dolce Vita kwamen in hun laatste parcours op zaterdagmiddag bijna aan die 3e overwinning, maar ze zouden het uiteindelijk met de 2e plaats moeten doen. Ook fantastisch!

Uiteindelijk zou de 3e overwinning er nog wel komen, dankzij Lauranne Spits. 
Samen met Mistique vt Klavertje wonnen ze de Brp wedstrijd grote maat!! Catherine had voor de gelegenheid met Hightrick gereden. Ze had teveel inspiratie opgedaan tijdens de barrage vd wereldbeker, en ze maakte er n speedproef van... Ze deed het wel foutloos, maar deze proef werd op de stijl van de pony gejureerd.  Ze werd toch nog knap 4e met Hightrick. 


De ontknoping van de Wereldbeker Jumping op zaterdag was ook eentje om in te kaderen.  Spijtig dat het voor onze Belgische deelnemers soms echt op de valreep mislukte om zich te plaatsen voor de barrage.   De supporters van Niels Bruynseels vloekten ook toen de middelste balk van de driesprong na een lichte tik even twijfelde, maar dan toch besloot om te vallen...    Wat hadden we hem allemaal graag in de barrage gezien!   De barrage zelf was abnormaal, en de manier waarop Harry Smolders zijn topjaar 2017 op magistrale wijze afsluit, respect voor het hele Eurohorse Team. 

Er waren heel veel emoties in Mechelen, het is dikwijls met een lach en een traan.  En dat was met Oudjaar bij ons in St Katelijne Waver niet anders. 

Belinda en Patrick Henderickx zijn de ouders van Aaron die wekelijks bij ons komt ponyrijden.   Een tweetal maanden geleden kreeg Patrick de diagnose van pancreas-kanker.  Het is zo'n fantastisch lief koppel, die ook voor hun vrienden, familie en collega's van de brandweer graag hun ja-woord wilden geven.  Daarvoor is het gemeentehuis op oudjaarsdag open gesteld, en het zal de meest  intense huwelijksviering zijn die er ooit is voltrokken.    Laat ons met zijn allen hopen dat Belinda, Patrick, Ruwen en Aaron nog lang samen mogen nagenieten van zo'n mooie dag.  

Laat het meteen ook een boodschap zijn aan iedereen, om tevreden te blijven met kleine dingen, en dat 2018 voor ieder geluk en een goede gezondheid mag brengen.  Dan zijn we al ver!