09-12-2015

Freestyle en co maken zich op voor de Kerst! Nu nog CSI** Lier met Dolce Vita-Verdi-Belissimo!

Vandaag zo'n mooie foto toegekregen van Jef en Sophie Goossens.   Het lijkt dat Freestyle helemaal in feeststemming is tegen de Kerstdagen...  Hij mag dan ook vooruitblikken naar een mooi weekend Euroregio in het Azelhof, maar uiteraard moet hij dan nog even geduld hebben.  Deelname aan de Euroregio is voorzien voor de kinderen Marnick en Thibeau, als die van achter de boeken terug achteruit mag komen... 

Het Azelhof is momenteel al in Kerstsfeer, ideaal decor om de internationale ruiters en paarden dit weekend van 10 tot 13 december  te mogen ontvangen.    Daar zullen neef Jeroen en Patrik aan het werk zijn.    Jeroen mag rekenen op Gretel en Va-Vite.   Voor Patrik worden het Dolce Vita, Verdi vd Withoeve en de 6-jarige Belissimo.

Vorige zaterdag was Patrik al gaan meedoen in het Azelhof, samen met Verdi vd Withoeve in de GP Gold.  Ze plaatsten zich voor de barrage, en lange tijd zag het er bijzonder goed uit in die barrage. De kortste tijd hadden ze wel, maar op het einde gingen ze dan toch in de fout.  Toch tevreden met de 4e plaats, de winst en de 2e plaats gingen naar Gilles Dunon.

Zondagochtend was het meteen terug vertrekken met de 2-jarige paarden richting de Cavalerie in Heist op den Berg, voor de kwalificatie van de finale van het vrijspringen in Jumping Mechelen.
Drie paarden hadden we bij, en er mogen er 2 mee door naar finale, toch een opsteker!     Zo hadden we Nono vd Withoeve bij, een zoon van Elvis uit dezelfde moeder als die van Verdi vd Withoeve (Vigaro X Chellano).  Voor de jury was het niet No No, maar yes yes, met een verdienstelijke 18e plaats.
Nog beter deed het de eigen gefokte  zoon van onze hengst Donckervoort uit een Concerto moeder.   Dallas Dh Z was goed voor de 16e plaats.


Vanaf nu is het voor veel ruiters en paarden-eigenaars in rechte lijn naar Jumping Mechelen.  Zelfs onze meisjes Catherine en Lauranne zijn extra aan het trainen.   Dit weekend nog eens mini-steeple "training" in het Azelhof.  Benieuwd of onze shetlander Jean-Pierre snel kan gaan... We zien ze graag bezig nu zaterdagavond of zondagmiddag in het Azelhof!