13-10-2015

Terugblik op BWP Auction Antwerp en vooruitblik naar CSI** Lier dit weekend.

Vorig weekend mochten we te gast zijn op het Azelhof, waar de organisatie van BWP Auction Antwerp op heel wat publiek en deelnemers mocht rekenen.    Het zat ook prima in elkaar, dus heel fijn vertoeven.
Op sportief vlak een prima prestatie van neef Jeroen De Winter, die in de Grote Prijs CSN Silver op zaterdagavond enkel de amazones Gudrun Patteet en Audrey De Bock moest laten voorgaan.   Maar hoe fijn was het te zien dat Gretel terug in vorm zat!     Patrik was er niet bij in de barrage met 12,  hij kreeg 1 tijdfout met Inonstop van het Voorhof, maar toch weeral een opsteker voor deze jonge hengst.   

Ook onze zoon Thibeau Spits mocht tevreden terugblikken.   5 proeven heeft hij meegedaan, en daar liet hij geen enkele fout optekenen.   Met dank hiervoor aan Freestyle vd Withoeve, Abine V,  Kadans van de Groenheuvel en onze nieuwe aanwinst Cleostrade die het in de hoogste ponyproef ook meteen foutloos deed.   Cleostrade heeft dan ook de nodige ervaring opgebouwd, dankzij Jinse Van der Haeghen.  Benieuwd of het verder ook mag lukken, ze mag zaterdag alvast mee naar de eerste manche van het ponycriterium in Oud-Heverlee op zaterdag 17 oktober.

Onze dochters Catherine en Lauranne Spits mochten ook elk een pony starten op zondagochtend.    De bedoeling was om nog niet op de tijd te rijden, omdat het de eerste kennismaking was met hun pony op parcours.  Lauranne bleef prima bij de les, en reed een mooie nulrit, goed voor de 8e plaats met Kiliwach in 85 cm.
Catherine was het blijkbaar een beetje vergeten om het rustig op te bouwen, en had alvast het gaspedaal gevonden bij kleine Mira in de proef 70cm.  Het resulteerde alvast in een glunderend gezicht en een mooie 3e plaats!       

We mogen zelf zeggen dat we gelukkige mensen zijn, want we hebben altijd het geluk gehad dat we onze passie mochten delen met heel wat supporters en sympathisanten.    Dat gebeurt nog meer op de kleinere wedstrijden, dan de grote.
Op eender welke Groentenjumping of LRV indoor was het zo fijn om daar telkens met een groep vrienden te mogen zijn.   Eén van deze vrienden is Patrick Hens, die spijtig genoeg vorige week veel te vroeg overleden is.

Het lijkt wel dat we met onze wedstrijdkalender geen tijd hebben om lang stil te staan, er is inderdaad ook de CSI** Lier waar Patrik en Jeroen zeker van start gaan vanaf 15 oktober. 

Maar bij Patrick Hens, zeker een persoonlijkheid, waar we met veel dankbaarheid wel bij stil staan.   Trouwe supporter van zijn zoon Hans Hens (LRV Koningshooikt) en van de sport in het algemeen.    Hij zal zeker gemist worden, in veel kleine dingen.  Iemand die niet op de voorgrond stond, maar gewoon altijd tussen het volk.  Daarom dat ik tussen alle foto's van de Groentenjumping over al die jaren, zelfs na lang zoeken geen close up foto vond van Patrick.  En heel zeker dat hij er zo dikwijls stond, daarom maar een groeps-publieksfoto.      Afscheid van Patrick wordt genomen nu zaterdag 17 oktober in de kerk van St-Katelijne-Waver om 10u.  We wensen ook langs deze weg aan de familie Hens ons medeleven te betuigen.    

Bron foto: Tess Dewerie