01-10-2013

Geslaagde 2e editie van Woodlands Sales. Op zoek naar dat ene paard..

De veiling van Woodlands Sales kende een fantastische 2e editie.   Het kader is top, in de stallen van de familie Van Turnhout in Koningshooikt.    Gert Van Turnhout kon terecht fier zijn op de realisatie van haar kinderen.
Nick Van Turnhout is drijvende kracht achter de organisatie,  samen met zijn zussen Jolien, Katrien en Ellen, en schoonbroers Stijn van Kampenhout en Niels Bruynseels.  Ze krijgen hierbij o.a. ook de hulp van een  andere topruiter Nick Vrins .    Een jong team, dat met veilingmeester Frederik De Backer instond voor een vlekkeloze organisatie.

Onze neef Jeroen De Winter kreeg de kans om ook 2 paarden voor te rijden.   Eén van deze paarden hadden we maar al te graag naar onze stallen zien verhuizen, maar het zij zo.  Patrik is lang in de running gebleven, maar..     Calypso vd Zuuthoeve (Tangelo x Thunder) blijft dan wel in België, en vertrekt naar de stallen van de familie De Pelsmaeker.

Wel wat ruiters zijn op zoek naar dat bepaalde paard, waar je een band mee wil opbouwen.   We proberen dat ook regelmatig, het blijft een zoektocht en als het paard in kwestie er dan is, blijft het ook denken en puzzelen om van dat paard te maken wat je in je gedachten had.  Het werk is in principe nooit echt klaar, maar als je graag met jonge paarden werkt, geeft dat toch steeds voldoening.

We zijn zelf ook handelsstal, en dan kunnen we ook niet alle paarden houden om zelf dat werk bij elk paard te doen.  Het is dan ook soms een zoektocht naar de juiste stal en ruiter voor elk paard.  Eén van onze paarden, die bij ons geboren zijn, kwam zo terecht bij de familie Van Dooren.     Tiffany Van Dooren kan terugblikken op een mooie carrière in de eventing met haar paard Bachelor vd Dwerse Hagen.   Ze hebben ons ook regelmatig blijven inlichten over de goede prestaties van deze combinatie, en dat was altijd fijn om te horen.   Vandaag bereikte ons het slechte nieuws dat er aan die carrière plots een einde kwam.  Vorige week is Bachelor (Premium x Fleuri du Manoir) op 12-jarige leeftijd  overleden, na een operatie tgv maag-darm kanteling.  We wensen Tiffany en de rest van de familie langs deze weg veel sterkte.     
 

Bachelor was de halfbroer van Horfe de L'Europe (Bon Ami x Fleuri).  Als 7-jarige liet ze zich destijds opmerken in het Azelhof, waarna ze verkocht werd naar de stal van Jan Tops.   Horfe maakte naambekendheid in de sport onder Faraway Hills.      In het Azelhof werden er vroeger wel meer zaken gedaan, wij blikken met een goed gevoel terug naar die tijd.  Het is ondertussen enkele jaren stil geweest rond het Azelhof, maar daar komt weldra verandering in.
Nu vrijdag wordt het Azelhof terug officieel geopend.   Het is fantastisch voor ons dat we terug dichtbij terecht kunnen voor de indoorwedstrijden.    Meer info op www.azelhof-horse-events.be.

Patrik mag er nu vrijdag al bij zijn,  wanneer enkele internationale ruiters zullen aantreden voor de Masters, meteen het startschot van het nieuwe indoorseizoen.     


Dan komen we meteen aan een tweede "slecht nieuws bericht".    Eén van de deelnemers van nu vrijdag aan de Masters heeft forfait moeten geven. 
Iedereen staat dan ook versteld van het plotse overlijden van het paard Bill Clinton, het Wereldbeker paard van Neriske Prinsloo, waar ze terecht een Olympische droom mee in gedachten had.  Daar is deze week abrupt een einde aan gekomen.   Ook daar heeft een operatie geen redding kunnen brengen.   Van Bill Clinton (Clinton x Wunderbar) kan er ook een link naar onze stal gelegd worden.  Moeder Jimondi (Wunderbar) is hier op stal geweest als fokmerrie.   Een halfzus van Bill Clinton was Zaragoza (Regilio x Jimondi) die op de Feestveiling anno 2011 is verkocht.   Van Zarogaza hebben we nog een Va-Vite nakomeling van 5 jaar oud, Vazaro.    

Er is maar 1 weg, en die is vooruit.   Voor ons is de her-opening van het Azelhof inderdaad super nieuws.
We wensen de organisatie achter het nieuwe Azelhof alle succes toe met hun plannen! 

Volgende week zijn we graag opnieuw te gast in het Azelhof voor de selectiewedstrijd stijlspringen op woensdag, voor de Silver League op vrijdag en zaterdag, en de ponywedstrijden op zondag.     En uiteraard voor de selectie van de  Darco Cup op vrijdagavond 11 oktober.  Onze chef d'equipe Jos Ceulemans mag deze week zijn ploegen nog even opstellen.   Hij zou maar al te graag de finale halen in Jumping Mechelen...  Wordt vervolgd..